Přejít k hlavnímu obsahu

Mega produkce za miliardu korun startuje v Praze! Nový seriál ji přemění na futuristické Los Angeles

8. 7. 2024 | 12:00 Zajímavost
Praha se stává centrem filmového dění. Vítejte v budoucnosti, kde se natáčí jeden z největších sci-fi projektů současnosti – Blade Runner 2099. Tento ambiciózní seriál, který pokračuje v odkazu kultovních filmů Ridleyho Scotta a Denise Villeneuvea, začal svou produkci v našem hlavním městě pod pracovním názvem „Bulero“.
Blade Runner 2099 v Praze!
Blade Runner 2099 v Praze!
Zdroj: Prague Morning

Filmová studia na Barrandově budou po dobu následujících šesti měsíců vyhrazena gigantické produkci. Tvůrci seriálu Blade Runner 2099 se rozhodli přeměnit naše hlavní město na futuristické Los Angeles. Rozpočet projektu se odhaduje na neuvěřitelných 43 milionů dolarů, tedy něco málo přes miliardu korun.

Tento sci-fi spektákl přitahuje nejen pozornost filmových fanoušků, ale také renomovaných herců. V hlavních rolích nebude chybět Dimitri Abold, který si zahraje i ve filmu The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, nebo Lewis Gribben ze seriálu Somewhere Boy. Hvězdnou sestavu doplní již dříve oznámení Michelle Yeoh ze seriálu The Brothers Sun a Hunter Schafer z populárního pořadu Euphoria. 

Dalšími hostujícími osobnostmi, které obohatí tuto sérii, jsou Katelyn Rose Downey (The Nun II), Daniel Rigby (Renegade Nell), Johnny Harris (A Gentleman in Moscow), Amy Lennox (Only Child), Sheila Atim (The Woman King) a Matthew Needham (House of the Dragon).

Blade Runner 2099 nás zavede zpět do temného, deštivého a fascinujícího světa budoucnosti, jenž jsme milovali v původních filmech. V návaznosti na úspěchy jako Carnival Row, The Wheel of Time a Foundation, které se také natáčely v Praze, přináší tento projekt další důkaz, že česká metropole je ideálním místem pro mezinárodní produkce. Natáčení bude probíhat až do prosince tohoto roku, a místní se nemohou dočkat, jak se Praha promění v high-tech metropoli budoucnosti.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.