Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo má nejlepší domácí akademii? Vodafone Talent League zažila slavnostní vyvrcholení

8. 7. 2024 | 10:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Medaile jsou rozdány, vítězství oslavena. Premiérový split Vodafone Talent League v neděli odpoledne vyvrcholil ve Vodafone PLAYzone Areně, kde se v záři reflektorů utkaly tři nejlepší týmy online bojů. Nasazený finalista v Praze neuspěl a favorit dokázal projít skrze Lower Bracket až k vítězství. Triumf je pro něj ideální vzpruhou před Tipsport CS Summer.
Vodafone Talent League
Vodafone Talent League
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Ze skupinové fáze VTL Summer postoupily na LAN finále tři nejlepší týmy. Vůbec nejlépe si v pohodlí domova počítal nový tým běhaCZka, který si medailovým umístěním zajistil účast v uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS Summer. Tento mančaft ale chtěl ještě více. I bez organizace chtěl dokráčet k titulu.

Po bezchybné online části play-off ale musel nejprve počkat na svého vyzyvatele. SINNERS AC, která v rámci hledání pátého hráče nastoupila s Kamilem „st2warD“ Mojčákem, porazila Enterprise Genesis v prodloužení první mapy. EPG ale poté suverénně opanovali následné dvě mapy a finále je neminulo.

běhaCZka
běhaCZka
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
SINNERS AC
SINNERS AC
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Finálová bitva započala na mapě Anubis. Tu si zvolili Enterprise Genesis, alě běhaCZka lépe zvládla její úvod. Ani náskok 7:1 ale na vedení v sérii nestačil. EPG ještě před změnou stran snížili a za útok dokonali obrat. BěhaCZka si jako svoji mapu poté vybrala Ancient, který přinesl přetahovanou ze strany na stranu. Enterprise Genesis ale zabrali ve správným moment, soupeři odskočili a jako favorit skutečně triumfovali.

Letní split Vodafone Talent League naplno ukázal krásy Tier 2 scény. Propojil totiž ambiciózní celky druhého sledu, nejlepší akademie a sestavy plné nových jmen, kterým VTL Summer poskytla dokonalý prostor na zlepšování se v profesionálních podmínkách. Všichni tři medailisté se navíc brzy ukážou v blížící se uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS Summer, kde mohou dokráčet až mezi absolutní domácí špičku.

Enterprise Genesis
Enterprise Genesis
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.