Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední šance zabojovat o světový šampionát. České duo potřebuje vyhrát

9. 7. 2024 | 12:30 VALORANT Preview
Nadešel čas pro závěrečný týden základní části VCT EMEA ligy. Na konci týdne budou známi účastníci play-off a potenciální adepti na šampionát VALORANT Champions, který se letos koná v hlavním městě Jižní Koreje. Jet by chtěli všichni, jenže někdo musí z kola ven.
Magnum a marteen v dresu Karmine Corp
Magnum a marteen v dresu Karmine Corp
Zdroj: VCT

První týmy si už v některých regionech své místenky na mistrovství světa pojistily, to však není případ evropských mančaftů. Ve hře je stále i francouzská organizace Karmine Corp, kde působí dva čeští borci. Martin „Magnum“ Peňkov i Martin „marteen“ Pátek se už letos kvalifikovali na světový turnaj do Madridu, jenže ta pravá výzva je až VALORANT Champions. A právě na tuhle prestižní akci brzy dojdou vstupenky.

Karmine Corp se aktuálně nachází ve středu tabulky se čtyřmi výhrami a pěti porážkami. Po perfektním startu sezóny začali ztrácet krok, teď do toho ale musejí šlápnout. Čeká je poslední klání základní části, ve kterém se postaví proti týmu Vitality. Cíl je jasný – vyhrát a zajistit si tak účast v play-off. Tím by nejen posílili svou pozici ohledně kvalifikace na Champions, ale také zamezili konkurenci, aby je předběhli v počtu získaných bodů, na které se bere ohled u posledního postupujícího týmu.

Naděje ale pořád existuje, i když by Češi prohráli. Jenže by museli doufat, že NAVI nebo Team Liquid své zápasy prohrají. Forma obou celků je dosti kolísavá, takže je to jako sázet ruletu. Svůj osud ale určitě nebudou chtít nechat v rukou ostatních. Derby francouzských organizací proběhne ve čtvrtek od 21 hodin.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.