Přejít k hlavnímu obsahu

Gumayusi oslavil tisíc dní své kariéry pozoruhodným milníkem. Fakerova krev se nezapře

9. 7. 2024 | 09:30 League of Legends Zajímavost
Existují hráči, kteří přepisují dějiny, a pak je tu Lee „Gumayusi“ Min-hyeong, který je doslova znovu vytváří. Korejský marksman z T1 znovu dokázal, proč patří mezi nejlepší. Na svůj tisící den od debutu na profesionální scéně použil deset různých šampionů v deseti různých hrách a všechny zápasy zvládl s absolutní bravurou.
Gumayusi
Gumayusi
Zdroj: EWC

T1 je nejpopulárnější League of Legends tým na světě a každý člen má svou důležitou roli. Gumayusi je jako skála se kterou nelze hnout. Letos je jednoznačně nejstabilnějším článkem sestavy, nikdy ho neuvidíte dělat to, co nemá, nikdy neztrácí goldy ani CS, zkrátka nedělá chyby. Pokud nikdo z jeho spoluhráčů nemá den, vždycky zaskočí a potahá. Finále EWC v Saúdské Arábii bylo přesně tisíc dní od jeho debutu a Guma jej náležitě oslavil.

V posledních deseti hrách pokaždé sáhnul po jiné postavě. Kai'sa, Senna, Jhin, Ezreal, Caitlyn, Sivir, Zeri, Kalista, Ashe, a Xayah, tyhle všechny korejský hráč vyzkoušel a pokaždé to byl naprostý masterpiece. Všestranný talent má v rodině, přece jen je příbuzným legendárního Fakera. Každý z těchto šampionů přináší jiný herní styl a vyžaduje odlišné taktiky. Pouze skutečný mistr jako Gumayusi dokáže zahrát všechny a neustále udržovat vrcholnou výkonnost.

Na konci tohoto fenomenálního běhu není pochyb o tom, že předvedl perfektní výkon. Každý jeho pohyb po mapě, zahrání teamfightů a každá hra byla na špičkové úrovni. Zaslouženě získal titul a zanechal konkurenci daleko za sebou.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.