Přejít k hlavnímu obsahu

Tier 2 tým řekl slavnému streamerovi ne. XQc chtěl hvězdy, nakonec skončil s prázdnou

9. 7. 2024 | 14:00 VALORANT Příběh
Tak moc si Félix „xQc“ Lengyel přál vlastní tým, až nakonec prováhal jednu z nejlepších šancí vůbec. Oblíbený tvůrce obsahu měl možnost podepsat pětici sehraných hráčů, jenže víc než jejich týmového ducha si vážil hvězdných jmen. Nakonec skončil s prázdnýma rukama.
Streamer xQc
Streamer xQc
Zdroj: xQc/Kick

Jeden z nejznámějších streamerů a sám bývalý profesionální hráč Overwatche, Félix „xQc“ Lengyel, se chtěl připojit k severoamerické VALORANT scéně. Jedním z jeho cílů bylo podepsat volně dostupný tým Turtle Troop, který měl za sebou slušné výsledky, ale žádná z organizací mu spolupráci zatím nenabídla. Internetová celebrita měla zájem a chtěla je alespoň „vysvobodit“ z nejisté budoucnosti.

Kapitán celku Matthew „Wedid“ Suchan chtěl udržet tým pohromadě. Obhajoval svůj postoj a snažil se možného manažera přesvědčit, že synergie je lepší, než jen nakoupit hráče a doufat, že spolu budou fungovat. XQc prý zprvu souhlasil a řekl, že do toho půjde. Jenže pokračující jednání mezi oběma stranami narazila na kámen úrazu. Zatímco xQc měl stále ve své hlavě formování supertýmu, který by dominoval scéně, hráči Turtle Troop si přáli zůstat pohromadě ve stávajícím složení.

Tato neshoda vedla k tomu, že jednání zkrachovala a streamer z celé situace vycouval. Wedid se rozhodl prolomit mlčení, když Lengyel uvedl ve svém vysílání, že tým nechtěl sdílet jeho vizi. „Opravdu chtěl supertým, jenže synergie a sehranost týmu jsou důležitější než nákup hvězdných hráčů,“ vysvětloval postavení týmu. Navzdory neúspěchu se Turtle Troop rozhodli zůstat spolu a pokračovali ve své cestě za snem.

Najít si profesionální zázemí se jim skutečně nakonec povedlo. Výher mančaftu si všimla organizace DarkZero Esports, která jim dali šanci na plnohodnotnou reprezentaci. S finanční podporou a silnějším týmovým duchem si v Tier 2 lize stále drží neporazitelnost a jsou blízko postupu na turnaj Ascension, který by jim zajistil místo ve VCT Americas pro nadcházející rok. Slavný streamer zmeškal svou příležitost.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.