Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdný veterán je opět k mání. Podepíše ještě někdo trojnásobného mistra světa?

9. 7. 2024 | 15:30 Přestup
Jedna z velkých postav americké Call of Duty scény je zpět na trhu jako volný hráč. Po nepříliš úspěšné sezóně v Call of Duty League se James „Clayster“ Eubanks po domluvě s Carolina Royal Ravens rozhodl jít vlastní cestou. Tento krok přichází po téměř dvou letech spolupráce, během kterých tým nedosáhl na kýžené „top-four“ umístění.
James "Clayster" Eubanks
James "Clayster" Eubanks
Zdroj: Call of Duty League

Carolina Royal Ravens oznámili odchod 32letého veterána na sociálních sítích. „Ikona scény a hnací síla naší sezóny. Děkujeme Claysterovi za jeho čas,“ napsala organizace. Clayster na to však reagoval ve svém vlastním prohlášení. „Mám toho hodně na srdci, ale nemá smysl se o tom rozepisovat. Musím být více sobecký a hrát lépe, pokud si chci udržet místo v týmu,“ napsal a dodal, že je otevřený i odstartovaní kariéry mimo herní role.

Odchod hvězdy byl předznamenán již po neúspěchu na Major Four v Kalifornii. Royal Ravens se nedostali dál než do prvního kola hlavního turnaje, kde je Toronto Ultra vyřadilo s drtivým výsledkem 3-0. Po turnaji veterán napsal, že plánuje přestávku od kompetitivního hraní, protože „věnovat tolik času a energie na něco, co nepřináší výsledky, nemá smysl.“ Nezapomněl doplnit, že hru a profesionální hraní stále miluje.

Přestože se mistrovství světa kvapem blíží, Clayster nemá jisté místo v žádném z týmů, které se účastní „top-eight“. Pokud nenajde nové působiště, bude muset doufat v účast alespoň na Esports World Cupu, který se odehraje v srpnu. V samotné CDL nebyl schopen dovést Royal Ravens k výraznějším úspěchům. 

Svou kariéru sahající až do roku 2007 ozdobil mnoha tituly. Clayster je mistrem světa z let 2015, 2019 a 2020 a držitelem ceny MVP. Má za sebou působení v týmech jako Complexity, FaZe Clan, eUnited nebo Dallas Empire. Jak se ale bude vyvíjet jeho další kariéra? Najde nový tým, nebo se přesune do neherní role?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.