Přejít k hlavnímu obsahu

Skomírající titul stahuje obsah s Dr Disrespectem. Hráči chtějí místo herní měny reálné peníze

10. 7. 2024 | 11:00 Gaming
Rogue Company už sice hraje jen několik stovek hráčů a do hry nevychází žádné nové updaty, vývojáři si přesto našli čas, aby ze hry stáhli veškerý obsah s kontroverzním streamerem Dr Disrespectem. Ačkoliv je to podle nich krok správným směrem, hráči nemohou uvěřit svým očím. Kompenzace totiž probíhá prostřednictvím herní měny, která je ale v podstatě bezcenná.
Dr Disrespect v Rogue Company
Dr Disrespect v Rogue Company
Zdroj: First Watch Games

Guy Beahm alias Dr Disrespect před čtyřmi lety obdržel zákaz živého vysílání na platformě Twitch bez udání důvodu. O čtyři roky později po úniku detailních informací veřejně přiznal, že zákaz dostal kvůli vyměňování zpráv skrze Twitch s nezletilou osobou. Beahm navíc o jejím věku moc dobře věděl. 

Po šokujících detailech začal od slavného streamera téměř každý dávat ruce pryč. Spolupráci s ním ukončily společnosti Turtle Beach, fotbalový klub San Francisco 49ers nebo jeho vlastní herní studio Midnight Society. Kompletně také přišel o monetizaci YouTube kanálu. Pozadu nezůstaly ani herní tituly, do nichž v dřívějších letech vyšel obsah spojený s Dr Disrespectem. Dalším se do party přidává Rogue Company.

Do free-to-play střílečky Beahm přispěl s návrhem vlastní úrovně a dočkal se oblečku na určitou postavu za 20 dolarů. Ačkoliv hru téměř nikdo nehraje a dá se označit za mrtvou, tak vývojáři přesto neváhali kvůli současné kauze jeho obsah ze hry odstranit. „Vypnuli jsme Dr Disrespect obsah, který byl dříve ve hře k dispozici. Tento týden poskytneme všem dotčeným účtům náhradu v plné výši Rogue Bucků,“ uvedl oficiální účet na síti X.

V době své největší slávy hrály Rogue Company pětimístné cifry hráčů v jeden moment. V současnosti se jich ale skrze platformu Steam napojí jen několik stovek denně. „Co kdybyste nám, když už jsme zaplatili skutečnými penězi, poskytli náhradu za skutečné peníze?“ položil dotaz jeden z hráčů. Hráčům je zkrátka jejich herní měna ukradená, protože už spoustu z nich několik let hru nehraje. Není divu, že chtějí raději peníze.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.