Přejít k hlavnímu obsahu

Dvakrát dražší battle pass. Hráče Apex Legends čeká ještě jedno nemilé překvapení

10. 7. 2024 | 13:00 Apex Legends Gaming
EA a Respawn oznámili dramatické změn. Nově se za battle pass bude dát platit pouze reálnými penězi a stát bude dvakrát tolik. Zároveň jsou však otevření kompromisu, ale jakému?
Apex Legends
Apex Legends
Zdroj: Respawn Entertainment

Připravte se na dvojnásobný počet battle passů a zmizení možnosti získat je zdarma. Vedení společnosti stojící za novým obsahem do hry Apex Legends se totiž rozhodlo pro šokující krok. Nový battle pass bude v nadcházející sezóně mnohem dražší a hráči si něj už nevydělají samotným postupem ve hře. Do teď si stačilo zakoupit jeden Batlle Pass, a pokud jste hráli dostatečně, odměny vám vydělaly na nákup toho dalšího.

Nově budou Battle Passy dva, každý na polovinu sezóny a s cenovkou 235 korun. Hráči z tohoto oznámení moc nadšení nejsou. Stále sice získáte 1300 Apex Coinů za každý pass, ale protože budou dostupné pouze za reálné peníze, tak již nevyužijete svou herní měnu k jejich zakoupení. To v podstatě znamená, že jejich cena pro oddané fanoušky, kteří byli zvyklí získávat tyto věci zdarma, se zvyšuje z nuly na 470 korun za sezónu.

Herní měnu budete moci využít už jen pouze k nákupu kosmetiky. Cena položek ve hře navíc raketově roste, takže hráči budou platit několikanásobně více. Oficiální oznámení se snaží tuto změnu prezentovat jako pozitivní – v každém battle passu je méně zbytečných odměn a prémiový track je nyní trochu levnější než dříve. Nikdo ale není ochoten přehlédnout zvýšení cen. Diskuze jsou plné kritiky a znechucených hráčů.

Vývojáři jsou ale údajně otevřeni přistoupit na zpětnou vazbu hráčů. V poznámce na blogu se píše, že „toto oznámení se může změnit, jak budeme naslouchat ohlasy komunity a pokračovat ve vývoji a evoluci našich živých služeb a obsahu“, takže komunita doufá, že tvůrčí tým finální verzi ještě poupraví. Je totiž zřejmé, že budoucnost Apex Legends nyní závisí na tom, jak vývojáři zareagují na kritiku a přání své komunity

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.