Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská ikona slaví 33. narozeniny. Jako dárek si nadělila novou kariérní cestu

9. 7. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Příběh
Ladislav „GuardiaN“ Kovács v tichosti pověsil myš na hřebík a dal se na dráhu trenéra. Pro své první angažmá se nechal zlanařit novou organizací BC.Game. Prvního července zkompletoval sestavu a při svých 33. narozeninách už s týmem plně trénuje na druhou polovinu sezóny.
Ladislav „GuardiaN“ Kovács
Ladislav „GuardiaN“ Kovács
Zdroj: BC.Game

Ladislav „GuardiaN“ Kovács už navždy zůstane jedním z nejlepších hráčů Counter-Strike historie, kteří ve své sbírce nemají nejprestižnější světový titul. Druhý nejlepší hráč roku 2015 zářil v několika verzích legendární FPS série, celkem má podle databáze Liquipedia na kontě neuvěřitelných 62 účastí ve finále! V titul proměnil rovnou polovinu. CS:GO Major sice nikdy neovládl, přesto za sebou nechal velký odkaz.

Pokračovat v něm bude i v následujících měsících či letech, jen bez myši v ruce. Hráčské křeslo vyměnil na konci června za trenérské a začal stavět svoji první sestavu, kterou na mezinárodní scéně povede jako kouč. 

Pro svůj trenérský debut se nechal zlanařit online krypto kasínem BC.Game, které založilo vlastní CS2 tým a slovenskou ikonu si vybralo jako jejího velitele. V první sestavě přitom není GuardiaN jediným členem s minulostí na česko-slovenské scéně. Jako svého následovníka v roli snipera se rozhodl cepovat Guye „anarkez“ Trachtmana, ostříleného Izraelce, který v loňském roce táhl za úspěchy Dynamo Eclot.

Z nové sestavy má nejvíce zkušeností Jonas „Lekr0“ Olofsson. Šampion IEM Katowice 2019 je jen o dva roky mladší než GuardiaN. Trojici riflerů utvoří Aleksandar „CacaNito“ Kjulukoski, Joel „joel“ Holmlund a Luca „pr1metapz“ Voigt. Celá pětice kombinuje zkušenosti, talenty a hráče, kteří čekali na svou šanci. Pod drobnohledem, díky přítomnosti hvězdného kouče, už bude záležet jen o tom, jak si sednou jako celek.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.