Přejít k hlavnímu obsahu

Australská hvězda chystá návrat na scénu. Liquid spolu s ní využijí služeb mladého Poláka

9. 7. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Dlouhé čekání se zdá být u konce. Kolem každého, kdo v letošním roce měnil svou sestavu, se vždy skloňovalo jméno Justina „jks“ Savage. Držitel tří trofejí pro šampiona IEM Katowice a IEM Cologne z předchozích dvou let se ale až nyní dočká návratu na servery. V dresu týmu Liquid.
Justin „jks“ Savage
Justin „jks“ Savage
Zdroj: HLTV.org

Uzávěrka soupisek pro skupinovou fázi podzimní části sezóny BLAST Premier odhalí několik zajímavých přesunů. Jedním z nejdiskutovanějších témat je Team Liquid. Ten se po pouhých pár měsících rozloučil jak se svým kapitánem a sniperem Casperem „cadiaN“ Møllerem, tak i hlavním trenérm Wiltonem „zews“ Pradem. Spolu s nimi je na cestě ven i Felipe „skullz“ Medeiros, který právě dnes podepsal v týmu FURIA.

Ve slavné organizaci tak dochází k další přestavbě. Jelikož na blížícím se Esports World Cupu bude Team Liquid kvůli nevydařené kvalifikaci chybět, tak ladění sestavy probíhá pro konec července, kdy se o slovo přihlásí BLAST Premier Fall Groups. Zahraniční zdroje už informují o nahlášené soupisce pro tento turnaj, která skutečně obsahuje tři nová jména. Není však známé, jestli jde o trvalé nebo jednorázové akvizice.

Dres týmu Liquid za tři týdny poprvé oblékne Justin „jks“ Savage. Nejlepší australský hráč obdržel od svého nečekaného konce v G2 Esports spoustu nabídek, dlouho ale čekal na tu správnou z nejvyšší úrovně. Vedle hvězdy světového kalibru by měla nečekaně dorazit posila z nižších pater evropské scény. 20letý polský sniper Roland „ultimate“ Tomkowiak je velkou neznámou, kariérně by před sebou měl jednoznačně největší dosavadní výzvu. Za týmem by nově měl stát Torbjørn „mithR“ Nyborg, naposledy kouč Apeks.

Potenciální sestava týmu Liquid:

Kanada Keith „NAF“ Markovic
Lotyšsko Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Kanada Russel „Twistzz“ Van Dulken
Polsko Roland „ultimate“ Tomkowiak
Austrálie Justin „jks“ Savage

Dánsko Torbjørn „mithR“ Nyborg – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.