Přejít k hlavnímu obsahu

Přestupová mánie pokračuje. Změny hlásí za hranicemi Česka, na ostrovech i v zámoří

10. 7. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Přestup
Konec letní přestávky je na světové scéně ve znamení odhalování překvapivých i očekávaných přestupů. V tomhle článku si shrneme ty nejčerstvější, ke kterým došlo v posledních dnech.
rigoN / BOROS
rigoN / BOROS
Zdroj: HLTV.org

Dlouhodobá brazilská jednička si udržela hlavní pilíře a přivedla naději pro budoucnost. Kaike „KSCERATO“ Cerato ve své profesionální kariéře ještě neoblékl jiný dres než FURIA a po vypršení pětiletého kontraktu se nevydal do světa, aby mohl hrát o světové tituly. Organizaci se naopak upsal na další tři roky. Totéž platí pro Yuriho „yuurih“ Santose, který v týmu kroutí už svůj osmý rok. Vedle nich bude nově působit talentovaný Felipe „skullz“ Medeiros, který přišel z týmu Liquid. Na hlavního kouče pak povýšil Sid „sidde“ Macedo.

Z Jižní Ameriky se přesuneme na sever, kde svoji sestavu doplnila aktuálně největší severoamerická naděje M80. Odchodu hlavní hvězdy Maria „malbsMd“ Samayoy do G2 Esports nešlo zabránit, zámořská organizace se tak rozhodla vsadit na další vycházející hvězdu. Mason „Lake“ Sanderson bude pro většinu řadových fanoušků neznámým jménem, M80 je ale pro naději jeho kalibru tím nejlepším místem na rozvoj. Premiéru si Lake zažije opravdu královskou. Už příští týden se na Esports World Cupu postaví týmu Vitality.

Přesuňme se do Evropy. Už několikátý letošní zásah do základní sestavy dnes potvrdili BIG, kteří se chtějí ze 17. místa žebříčku opět odrazit do vyšších pater. Berlínský celek se rozloučil s Davidem „prosus“ Hessem, produktem vlastní akademie. Jeho náhrada sice přichází z kosovského týmu Guild Eagles, přesto si BIG udrží komunikaci v němčině. Jak je to možné? Jednoduše, jedná se totiž o Rigona „rigoN“ Gashiho, který po mnoha letech opouští své kořeny a bude komunikovat v jazyce, na nějž je zvyklý z daného koutu Švýcarska.

Jako další přichází na řadu evropský tým se sídlem ve Velké Británii, který výstavbou konkurenceschopného kádru pověřil Owena „⁠smooya⁠“ Butterfielda. Ten nechce jen streamovat, ambice má stále ty nejvyšší. Jako první si do Into The Breach vybral bývalé spoluhráče zmíněného rigoNa, Dionise „sinnopsyy“ Budeciho a Flatrona „juanflatroo“ Halimiho. Z GamerLegion přišel Nicolas „Keoz“ Dgus a pátý hráč do party dorazil v tomto týdnu. Jedná se o Mohammada „BOROS“ Malhase, který má po konci ve Falcons světu co dokazovat.

Dnešní výčet uzavírá Monte. Po Martinu „STYKO“ Stykovi dnes do týmu oficiálně dorazilo polské duo Olek „hades“ Miskiewicz, Paweł „dycha“ Dycha, které naposledy reprezentovalo ENCE. Více se dozvíte v článku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.