Přejít k hlavnímu obsahu

Ženské reprezentační derby! České hráčky začnou cestu na mistrovství světa proti Slovensku

11. 7. 2024 | 11:30 Counter-Strike 2 Preview
Mužský nároďák už má své místo na mistrovství světa jisté a nejlepší místní hráčky Counter-Striku jdou nyní také do akce. Od čtvrtka je čeká těžká skupina, chybět nebude ani velké derby.
MS 2023
MS 2023
Zdroj: IESF (s povolením)

Ženský národní tým si udržel totožné složení jako v minulých letech, žádná nová jména se do výběru nedostala. Vedení reprezentace tak opět sází na tým kolem Justiny „Týnka“ Ducké a Ljudmily „Miley“ Mikitové. Výběr doplňují Barbora „Luny“ Staňová, Tereza „Terez“ Sklenárová, Michaela „Mishulkaa“ Čáslavská a Radmila „raduu“ Dolečková. V tuto chvíli ještě není jasné, jaká bude přesně základní pětice.

Do evropské kvalifikace na mistrovství světa se přihlásilo 24 národních asociací. Po rozlosování šestičlenných skupin se však odhlásil Izrael, což ale české šance na úspěch nijak neovlivní. Nachází se totiž ve skupině A v čele s favorizovanou Francií. Dále v ní najdeme Turecko, Bulharsko, Ukrajinu a také Slovensko. Skupina je to velmi vyrovnaná a záležet bude hodně na tom, jak se kdo na evropskou kvalifikaci připravil.

Skupinová fáze přinese souboje každého s každým. Dva nejlepší týmy vždy postoupí do Upper Bracketu a budou si v play-off moci dovolit jedno zaváhání, další dva ženské celky postoupí do Lower Bracketu. Vyřazovací část si tak zahraje rovných šestnáct reprezentačních výběrů, z nichž se na mistrovství světa probojuje nejlepší šestice. V horním pavouku tak pro postup stačí jediná výhra, v tom spodním rovné tři.

Boje vypuknou tím nejpikantnějším soubojem vůbec. České hráčky se hned na úvod postaví ve čtvrtek od 17 hodin svým slovenským protějškům! Na jejich straně nastoupí sestavu v čele s hvězdami Katarínou „Kat“ Vaškovou a Leou „xia“ Vagovou. První den každý odehraje tři utkání a karty budou jasně rozdané, zbývající dvě skupinová utkání proběhnou v pátek. České zápasy můžete sledovat na Twitch kanále Cukyho.

České zápasy:

  • Čtvrtek 17:00 vs. Slovensko Slovensko
  • Čtvrtek 19:00 vs. Turecko Turecko
  • Čtvrtek 21:00 vs. Francie Francie
  • Pátek 17:00 vs. Ukrajina Ukrajina
  • Pátek 19:00 vs. Bulharsko Bulharsko

Slovenské zápasy:

  • Čtvrtek 17:00 vs. Česká republika Česko
  • Čtvrtek 19:00 vs. Ukrajina Ukrajina
  • Čtvrtek 21:00 vs. Bulharsko Bulharsko
  • Pátek 17:00 vs. Francie Francie
  • Pátek 19:00 vs. Turecko Turecko
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.