Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovská sezóna pokračuje nabitou uzavřenou kvalifikací na Tipsport CS Summer

11. 7. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Preview
Třetí velký turnaj letošní sezóny Tipsport MČR CS se dostává do fáze uzavřené kvalifikace. Do ní se vůbec poprvé mohl tým mladých nadějí probojovat skrze Vodafone Talent League. Zazáří v těžké konkurenci nová jména, nebo uspějí ambiciózní střelci prahnící po postupu do Brna?
Tipsport CS Spring
Tipsport CS Spring
Zdroj: PLAYzone

Největším favoritem uzavřené kvalifikace na Tipsport CS Summer jsou bezesporu Enterprise Genesis. Sehraná pětice má letošní sezónu dobře rozehranou a minule se dokonce rvala o postup na LAN finále. Cesta EPG začne proti zcela odlišnému celku. Značka YENKEE svoji akademii povýšila, protože od příchodu Martina „MAXX“ Smolára jde stále vzhůru. Premiérový postup z otevřených bojů je toho jasným důkazem.

Dalším velkým jménem ve skupině A je Lan Party Hotel. Sestava s oblíbeným streamerem Vladimírem „czMarv“ Marvanem možná nenastoupí v plné síle, přesto se bude po minulém nezdaru rvát o postup ze všech sil, jak je u ní zvykem. Hned na úvod se LPH postaví nevyzpytatelnému soupeři. Pětice AVEZ kombinuje polské hráče a domácí talenty. Díky individualitám může být suverénní, stejně jako vyhořet.

EP Genesis

Lan Party Hotel

YENKEE

AVEZ

Slovensko N1KOLAJ
Česká republika Fajr
Česká republika PerdY
Česká republika Snaxieee
Česká republika Happyyy

Česká republika czMarv
Česká republika FABULOUS
Česká republika Volt
Slovensko lojzo
Slovensko st2warD

Slovensko MAXX
Česká republika kub1x
Česká republika keb1k
Česká republika Maregast
Česká republika luckzeN

Česká republika Tusi
Česká republika MahaR
Česká republika kjuK
Polsko fanatyk
Polsko AntyVirus

Nejvýše nasazeným týmem a papírovým favoritem skupiny B jsou Brute. Tradiční jméno domácích luhů a hájů po změnách v sestavě dvakrát postoupilo do hlavní části turnaje, kde naposledy dokonce trápilo Dynamo Eclot. Jeho cesta kvalifikací začne proti SINNERS AC, stejně jako minule. Hříšníci ovšem přišlo o Michala „majky“ Švancaru a v současnosti řeší otázku pátého hráče. Tentokrát tak mohou spíše překvapit.

Také v poslední zápasové dvojici úvodního kola najdeme akademii přední domácí organizace. Sampi.NEXT absolutně nevyšel premiérový split Vodafone Talent League, ale nyní budou chtít dokázat, že v řadách mladých nadějí mají stále co nabídnout. První střet je navíc čeká proti soupeři, který právě ve VTL Summer vylétl pod záře reflektorů. BěhaCZka může působit jako outsider, ale podceňovat by ji nikdo neměl.

BRUTE

Sampi.NEXT

SINNERS AC

běhaCZka

Slovensko m0nsterr
Slovensko SiKO
Slovensko heikkoL
Slovensko realzen
Česká republika warden

Slovensko EMCOR
Slovensko ramon
Česká republika Verttzzz
Česká republika Crazyy
Česká republika Jimmbo

Slovensko BORO
Česká republika dreez
Česká republika v4NO
Slovensko DALIEN
Slovensko outex

Česká republika KennY
Česká republika madtyy
Česká republika skeym
Česká republika Polson
Česká republika tomyo

Zápasy prvního dne:

Harmonogram vysílání:

  • Čtvrtek – úvodní zápasy
  • Pátek – zápasy vítězů
  • Sobota – zápasy poražených
  • Neděle – rozhodující zápasy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.