Přejít k hlavnímu obsahu

Měsíce čekání se zdají být u konce. Cloud9 kompletují svoji ruskou sestavu

11. 7. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Od rozsáhlých odchodů z Cloud9 uplynuly již necelé tři měsíce. Z dalších turnajů se slavná organizace ale odhlašovat už nebude. Podle zákulisních zdrojů je vše připraveno a oznámení má být otázkou několika dní. Premiéru si nové složení odbude na BLAST Premier Fall Groups.
Timofey „interz“ Yakushin
Timofey „interz“ Yakushin
Zdroj: PGL (João Ferreira)

Kirill „Boombl4“ Mikhailov a Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov se konečně dočkají nových kolegů. Denis „electroNic“ Sharipov v polovině dubna odešel do Virtus.pro, Abay „HObbit“ Khassenov a Ilya „Perfecto“ Zalutskiy si o týden později sedli na lavičku. Kvůli narušení jádra mají Cloud9 složitou cestu na Major.

S výstavbou nového kádru organizaci neoficiálně vypomáhal Dmitriy „hooch“ Bogdanov, hledání správných posil přesto zabralo mnohem více času, než se čekalo. Jako asistent trenéra ale hooch nebude pokračovat.

Už delší dobu se považuje za hotovou věc příchod Nikity „HeavyGod“ Martynenka. Jde sice o hráče z Izraele, ale díky ukrajinským kořenům se v západoevropské sestavě domluví a nemusí se kvůli němu měnit jazyk komunikace. Pro další posilu Cloud9 vyrazili na východ. Přestoupit do Cloud9 by měl mladý Kazachstánec Kaisar „ICY“ Faiznurov. Toho jeho současný tým AMKAL posadil na lavičku kvůli „neférovému chování“.

Na pozici pátého hráče se v průběhu času skloňovala řada jmen, kteří s týmem i trénovali. Podle uzávěrky soupisek na BLAST Premier Fall Groups to ale vypadá, že Cloud9 zlanaří starého známého. Timofey „interz“ Yakushin byl před rokem vůbec první, s kým se z původního jádra Gambit Esports přestalo počítat. Od té doby hrál pouze za TSM, kde příliš nezazářil. Kariérní restart ve známém prostředí mu určitě přijde vhod.

Na oficiální oznámení se zatím čeká. Není totiž jisté, jestli soupiska pro BLAST bude skutečně tou finální.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.