Přejít k hlavnímu obsahu

Multiplayerová verze Zaklínače za několik let? Studio nabírá nové zaměstnance

12. 7. 2024 | 18:00 Gaming
Vývojářské studio CD Projekt Red již v minulosti potvrdilo, že opravdu začalo pracovat na multiplayerovém světě Zaklínače. Představte si, že se svými přáteli lovíte monstra, plníte nebezpečné úkoly a bojujete proti bossům. Jenže vzhledem k aktivnímu vývoji čtvrtého dílu legendární série má projekt pro více hráčů nižší prioritu. Stále se na něj ale nezapomíná.
Zaklínač 3
Zaklínač 3
Zdroj: CD Projekt Red

Podle nejnovější nabídky práce hledá CD Projekt Red zkušeného designéra pro své americké studio The Molasses Flood. Z popisu vyplývá, že se nový titul zaměří na multiplayerové souboje. Hledaný designér bude zodpovědný za navrhování herních mechanik, nepřátel a zbraní, a také za implementaci soubojových chování jednotlivých postav pomocí sofistikovaných technik, jako jsou stromy dovedností a animační grafy.

Dohlížet bude zároveň na I-Frame, objemy poškození, reakce na zásah a další vlastnosti. Implementovat by měl bojové chování každého bojovníka vzhledem k dovednostem. To naznačuje, že by hra mohla obsahovat různé třídy postav, což je v tak bohatém a propracovaném světě jako Zaklínač logické. Další zajímavou informací je, že se můžeme těšit na souboje s bossy, které budou vyžadovat týmovou koordinaci a strategii.

Hra je v rané fázi vývoje, a tak si na ni budeme muset počkat ještě několik let. Kromě zmíněné nabídky práce se však otevřely i tři další pozice pro projekt s kódovým označením Sirius, což je právě multiplayerový Zaklínač. Expanze studia není zatím nijak masivní, protože nejde o primární soustředění. Nejbližším titulem polského studia bude v nadcházející době patrně právě Zaklínač 4, aktuálně známý jako Project Polaris