Přejít k hlavnímu obsahu

Z midu má zmizet Corki i Tristana. Do hry se zapojí nová postava i herní režim

11. 7. 2024 | 19:00 League of Legends Update hry
Z dílny Riot Games příchází preview pro aktualizaci 14.14, která do hry přidá novou postavu Auroru a herní režim Swarm. Vývojářské týmy na nich prý tvrdě pracovaly a mají do hry vnést něco opravdu speciálního. Podívejme se na hlavní změny, které nadcházející patch přináší.
Aurora
Aurora
Zdroj: Riot Games

Swarm bude jedním z hlavních lákadel letního eventu. Jedná se o PvE herní mód pro 1-4 hráče, v němž se v jedné z obtížností utkáte se spoustou nebezpečných nepřátel. Postavy budou za jejich porážení sbírat zkušenosti pro vylepšení výbavy proti dalším vlnám nepřátel. Nejvíce se nový režim bude od běžného League of Legends odlišovat ovládáním pohybu. Hráči jsou zvyklí na zběsilé klikání myší pro vedení své postavy, nic takového ve Swarmu nenajdete. Tento mód využije v herním světě běžnější WASD ovládání.

Zpátky ale ke klasice, která se dočká rozšíření výběru šampionů. Novinka nese jméno Aurora a jedná se o čarodějnici, jejíž hlavní zbraní bude kouzelná hůlka, kterou pro ni vyrobil Ornn. Kromě příběhu už samozřejmě známe i její schopnosti. A vypadají trochu šíleně, na první pohled až ohromně silně.

Dále tu máme řadu balančních změn. Runový kámen Absorb Life projde významnými úpravami, jeho síla bude přesunuta z rané fáze hry do pozdější, čímž se zajistí nelineární škálování. Cílem je, aby byl konkurenceschopný s runou Triumph zejména pro split push strategie. U Warmog's Armoru se ztíží aktivace jeho pasivní schopnosti jako prvního předmětu, pokud nemáte ve výbavě přirozené HP. Tento krok míří především na podpůrné hrdiny, zatímco při koupi jako druhého předmětu zůstane beze změny.

Mezi šampiony se mírného nerfu dočká hvězdný drak. Aurelion Sol obdrží snížení účinku Q schopnosti, přičemž síla byla „vyvážena“ ostatními spelly. Nyní se bude pečlivě sledovat, jak moc tento krok ovlivní jeho výkon. Milio se zase dočká přesunu části své síly ze svého E do Q, což mu umožní lépe obtěžovat protivníky v rané fázi hry. Tato změna ho činí více proaktivním a méně závislým na konkrétních šampionech.

AP Jungleři byly poslední dobu stále více v metě, někdy byly však až příliš silní. Riot pokračuje v balancování šampionů s magickým poškozením v džungli (Lillia, Nidalee či Zyra) díky předmětu Fated Ashes. Když se přesuneme na mid, tak na profesionální scéně se tam až příliš často hráli Corki a Tristana. Ti by měli být zasaženi změnami runy Absorb Life. Bel'Veth, Kindred, Jayce, Zed a Irelia, Aphelios a Smolder se také dočkali doteku vývojářské díly Riot Games. Kompletní přehled změn najdete v příspěvku níže.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.