Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč nedopatřením obdržel 2,3 milionu korun. Organizátoři soutěže špatně odeslali peníze

13. 7. 2024 | 14:00 Apex Legends Kauza
Profeisonální hráč Zeddo objevil na svém bankovním účtu šokující částku. Pořadatelé světové série v Apex Legends mu poslali přes dva miliony korun, jenže on sám byl pouze náhradníkem na jednom z hracích dnů. Ostatním soutěžícím hráčům naopak chyběla většina peněz z výher.
Apex Legends ALGS
Apex Legends ALGS
Zdroj: EA/Global Series

Zeddo je náhradníkem v jednom z amerických týmů soutěžících na okruhu ALGS, nejprestižnější ligy v Apex Legends. Na sociálních sítích nyní sdílel šokující informaci s přiloženým screenshotem emailu od Esports Engine, organizátora turnaje, který stojí za několika mnoha významnými soutěžemi. Na fotografii byla uvedena částka, který mu na jeho bankovní účet poslali – sto tisíc dolarů, tedy zhruba 2,3 milionu korun.

Zatímco Zeddo dostal královsky zaplaceno, začínaly se rojit příspěvky dalších profíků, kteří naopak čekají na své zasloužené výhry. Chase „Shooby“ Vasquez za šesté místo v prvním splitu obdržel pouze 12 tisíc korun ze 130 tisíc, které mu náleží. Podle jeho tvrzení se situace s výplatami zhoršuje, někteří hráči totiž čekají už měsíce. Shooby zveřejnil screenshot emailu od organizátorů, kde mu bylo slíbeno, že peníze obdrží do pěti pracovních dnů. V reakci na tento příspěvek se ozvali i další hráči, kteří čelí stejnému problému.

Nikdo z pořadatelů zatím na závažná obvinění nereagoval. Komunitu znepokojuje také fakt, že sociální sítě těchto organizací jsou od roku 2023 neaktivní. Vše navíc přichází v době, kdy se nad budoucností Apex Legends vznášejí temné mraky. Aktivní počet hráčů dosahuje rekordně nízkých hodnot, streameři si stěžují na množství podvodníků v zápasech a nový systém Battle Passu sklízí převážně negativní ohlasy.

Štítky: Apex Legends, ALGS, kauza
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.