Přejít k hlavnímu obsahu

Co je soft-inting v League of Legends? Riot zvažuje banovat i zlomyslné hráče

13. 7. 2024 | 16:00 League of Legends Preview
Riot Games se rozhodli zasáhnout proti jednomu z největších problémů v League of Legends, takzvanému „soft-intingu“. Tato forma sabotáže, kdy hráči úmyslně kazí hru, aniž by to bylo zjevné, se stává terčem nové ofenzivy, podporované systémem Vanguard. Riot nyní žádá komunitu o zpětnou vazbu: Jak tvrdé by měly být tresty?
Riot Vanguard League of Legends
Riot Vanguard League of Legends
Zdroj: Riot Games

Pu Liu, který ve společnosti figuruje jako herní ředitel, se na sociálních sítích rozepsal o své vizi. Nejprve oznámil, že Riot bere soft-inting vážně a chystá se na něj zaměřit se vší silou. Dokonce potvrdil, že jde o jeden z největších problémů a je odhodlán jej vymýtit. S pomocí kernel-level softwaru Vanguard budou označeni všichni hráči, kteří se dopouštějí tohoto záškodnické stylu. Čelit budou různým trestům.

Riot se rozhodl dát otázku postihů do rukou komunity. Liu se zeptal fanoušků, zda by „soft-inteři“ měli čelit zákazům na úrovni blokace účtu, nebo by měla být použita tvrdší, permanentní blokace na úrovni hardwaru. Odpovědi byly různé. Mnoho hráčů navrhovalo začít varováním a teprve poté přistoupit k hardwarovým banům. Jiní se ptali, jak přesně bude Riot rozlišovat mezi soft-intingem a prostým špatným výkonem.

Definice „soft-intingu“ přitom není jednoznačná. Většina hráčů by řekla, že jde o chování, kdy hráč nehraje s cílem vyhrát, ale ani přímo nefeeduje soupeře. Může jít o krádeže jungle campů a creepů, úmyslné minutí schopností nebo běhání po mapě bez účasti v bojích. Jak přesně to ale vidí Riot, je stále nejasné. V poslední době se však společnost snaží eliminovat toxické chování nejen v League of Legends, ale i v dalších hrách jako je VALORANT. Ať už budou tresty jakékoliv, jedno je jisté: soft-inting rozhodně zařídí celou řadu banů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.