Přejít k hlavnímu obsahu

Pool Party má utrum. Připravovaná bojovka ze světa League of Legends ukončila vývoj

13. 7. 2024 | 13:00 Gaming
Vývojáři z Riotu nečekaně oznámili zrušení projektu Pool Party. Jednalo se o připravovanou bojovou hru inspirovanou populárním Super Smash Bros. Melee, jen zasazenou do světa League of Legends. Část zaměstnanců byla přeřazena k jiným akvititám, zatímco ostatní čelí nejisté budoucnosti. Co stojí za tímto překvapivým krokem a jaké bude mít rozhodnutí následky?
Pool Party
Pool Party
Zdroj: Riot Games

V herním studiu Riot Games došlo k nečekanému obratu. Tvůrci úspěšných titulů League of Legends nebo VALORANT pracovali na dalším rozšíření světa Runeterry, projekt s kódovým označením Pool Party se ale rozhodli zrušit. Na titulu v duchu oblíbených platformových bojových her pracovaly desítky zaměstnanců.

Pool Party měla být revoluční novinkou, která by spojovala milovníky League of Legends a fanoušky bojovek. Cílila přitom nejen na volnočasové hráče, ale také na kompetitivní scénu, kde Riot viděl obrovský potenciál. Konkurenční Nintendo se svými Super Smash Bros. je totiž známé svým rezervovaným přístupem k esportu.

Zdá se, že rozhodnutí bylo výsledkem několika faktorů. Podle zdrojů blízkých vývoji byli vedoucí představitelé společnosti znepokojeni neúspěchem konkurenční hry MultiVersus od Warner Bros., což vedlo k přehodnocení zájmu hráčů o podobné tituly. Navíc se během vývoje údajně změnil původní koncept hardcore bojové hry na více přístupnou party hru, a tento nový směr frustroval některé členy týmu.

Část tvůrčího týmu obdržela nabídky na přeřazení k jiným projektům uvnitř studia, na všechny se ale nedostalo a museli Riot Games opustit. Zrušení Pool Party navíc přichází v době, kdy herní průmysl čelí vlně propouštění a uzavírání studií. Rok 2024 již překonal počtem propouštění celý rok 2023. Studio ale neztrácí naději a stále pracuje na dalším bojovém projektu 2XKO alias Project L, který by měl vyjít v roce 2025.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.