Přejít k hlavnímu obsahu

Krůček od světového šampionátu. Českým střelcům stojí v cestě hvězdy Fnatic

13. 7. 2024 | 10:00 VALORANT Reportáž
Osud tomu chtěl, aby se české duo podívalo do play-off. Svůj závěrečný zápas základní části sice Karmine Corp prohráli, i tak se ale Magnum i Marteen díky více vyhraným mapám než konkurence dostali do boje o trofej. Nyní je ale čeká eliminační zápas s favorizovanou elitní sestavou Fnatic. Výhra je může přiblížit postupu na mistrovství světa, ale šance by nemusela vyhasnout ani v případě porážky. Velkou roli totiž budou hrát také ostatní výsledky.
Marteen
Marteen
Zdroj: VCT

Martin „Magnum“ Peňkov i Martin „marteen“ Pátek si zatím mohou oddychnout. Střet s Vitality sice skončil neúspěchem, ale díky prohře konkurenčních celků si místo ve čtvrtfinále vysloužili. První mapa byla ryzím zmarem, Karmine Corp uhráli pouhá čtyři kola. Na Lotusu se sice podařilo stav série srovnat, pak se ale uzdy chytil švédský talent Saif „Sayf“ Jibraeel a sestavě s českými hráči nic nedaroval. Na rozhodující mapě naprosto ovládl tabulku střelců s více než 30 killy, čímž zařídil vítězství v prodloužení.

Prohra 1:2 na mapy zařídila KC alespoň šestou pozici v tabulce. Nyní je čeká třídenní pauza, během níž si musí srovnat plány a myšlenky. Hned posléze je totiž čeká důležité klání. V prvním kole pavouka narazí na Fnatic, kteří druhou polovinu sezóny neztratili ani bod a touží po další regionální trofeji. Jedná se navíc o eliminační zápas. Pro poraženého split končí, jeho vítěz se naopak dostane do finálového pavouka.

Oba mančafty ale touží hlavně po účasti na závěrečné akci roku, VALORANT Champions v Soulu. Ostrovní organizace už získala potřebný počet kvalifikačních bodů, takže vstupenku do hlavního města Jižní Koreje už má zařízenou. Čeští střelci se ale musí snažit podstatně více. Jejich aktuální počet bodů je sice pro postup dostatečný, ale ve hře jsou stále týmy Natus Vincere a Vitality, kteří si na šampionát také brousí zuby a mohli by ještě jejich pozici vyfouknout. Play-off startuje v pondělí 15. července.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.