Přejít k hlavnímu obsahu

Útok na nejsledovanější video? MrBeastova výzva s největšími tvůrci sklízí obří úspěch

14. 7. 2024 | 09:00 YouTube
Fenomén YouTube světa opět překonal sám sebe. Jimmy „MrBeast“ Donaldson ve svém nejnovějším videu, které označil za „největší všech dob“, přivedl na jedno místo padesát největších YouTuberů, aby soutěžili o 1 milion dolarů. Událost se stala okamžitým hitem.
50 YouTuberů bojuje o milion dolarů
50 YouTuberů bojuje o milion dolarů
Zdroj: MrBeast/YouTube

„50 YouTuberů. 1 miliarda odběratelů. 1 000 000 dolarů. Moje největší video, jděte se podívat,“ oznamoval slavný tvůrce obsahu. Mezi soutěžícími se objevila taková esa jako KSI, Pokimane, Valkyrae, FaZe Rug nebo Alexandra Botez. Celkový počet odběratelů všech účastníků dosahoval ohromující jedné miliardy. Video překonalo hranici 5 milionů zhlédnutí během první hodiny od zveřejnění, po patnácti klepe na dveře 50 milionů zhlédnutí. Fanoušci předpovídají, že se brzy stane nejvirálnějším videem na platformě.

Námět videa je prostý. Kdo jako poslední opustí vyhrazený prostor skleněné krychle, vyhraje balík peněz pro své sledující. Program ale ještě doprovázely výzvy, které prověřily nervy a dovednosti a měly je postupně eliminovat. První výzva spočívala v trefení se do koše míčem. Úspěšní zůstali ve hře, a jejich odběratelé navíc získali šanci vyhrát Tesla Cybertruck. Následovala Squid Game cookie challenge: účastníci museli pomocí jehly vykrojit určitý tvar z cukrové sušenky. Inspirace populární sérií „Squid Game“ je zřejmá.

Pokračovalo se Jenga souboji, hrou s kufry a kulinářskou výzvou, kde museli účastníci předvést své kuchařské dovednosti před hercem Mirandou Cosgrove, YouTuberem IShowSpeed a profesionálním jedlíkem Joeym Chestnutem. Finální výzva s kufry obsahovala pět kufrů, čtyři prázdné a jeden s šekem na milion dolarů. Každý soutěžící musel přesvědčit ostatní, že právě on nemá kufr s penězi, aby nebyl vyřazen. Vítěz získal připravenou částku a měl povinnost tuto částku rozdat svým odběratelům.

Počet zhlédnutí každou minutu roste. Takový úspěch zároveň zvyšuje očekávání nového pořadu „Beast Games“, který připravuje ve spolupráci s Prime Video. Projekt sám označuje za „největší herní show“.

Štítky: MrBeast, Youtube
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.