Přejít k hlavnímu obsahu

Česká reprezentace porazila Německo a má jistou medaili. Do dalších bojů nastoupí NEOFRAG

14. 7. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Český národní tým ve hře Counter-Strike 2 pokračuje ve své jízdě západoevropskou kvalifikací na mistrovství světa. Své místo na vrcholu reprezentační sezóny už má pojištěné, přesto pokračuje ve vyřazovacím pavouku ve velkém stylu a dnes jej může zakončit titulem.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Ve skupinové fázi Česko nestačilo na Lotyšsko, ale od té doby je nezastavitelné. Výběr Pavla „replay“ Vaňka se po měsíční turnajové přestávce vrátil plný energie a přetavil ji v reprezentační úspěch. Ten se snaží ještě povýšit. Postoupit na mistrovství světa je jedna věc, ale vyhrát celou kvalifikaci je jasná ukázka síly.

Nebudeme ale předbíhat, ačkoliv závěrečný hrací den, do něhož vstupují s nejlepší možnou pozicí, je na programu právě dnes. Program pokračuje duelem proti Kosovu, které nevyužilo hvězdné hráče z bývalé sestavy Guild Eagles, ale přesto ukazuje vysokou kvalitu. Od 17:00 se jedná o poslední BO3 duel kvalifikace.

Plán však doznal jednu menší trhlinu. Do dnešních utkání už se nebude moci zapojit Filip „K1-FiDa“ Dvořák, ze střídačky tak naskočí Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Na soupisce sice byl pouhým náhradníkem, ale ne jen tak ledajakým. Po konci v SINNERS je stále bez angažmá, a tak se bezesporu bude chtít dnes naplno ukázat.

Ve spodním pavouku se nachází další čtyři národní týmy, které mají postup v kapse. Lotyšsko vyzve Německo a ve 20 hodin přijde řada také na Slovensko, které zůstává ve hře o co nejvyšší možné nasazení na MS. Jeho dalším soupeřem bude Portugalsko. Důležitá bude už jen skutečnost, v jakém složení nastoupí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.