Přejít k hlavnímu obsahu

Nejsledovanější stream historie. Španělský rekordman se přiblížil hranici 4 milionů diváků

14. 7. 2024 | 16:30 Twitch
Každý rok očekávanější, přesto větší a lepší. Čtvrtá edice „La Velada del Año“ pořádaná slavným streamerem Ibaiem Llanosem se opět postarala o historický zápis. Tento rok se akce konala v ikonickém stadionu Santiago Bernabéu, kde 80 tisíc fanoušků naživo sledovalo večer plný boxerských zápasů a hudebních vystoupení. Další miliony diváků sledovaly tuto nezapomenutelnou noc na Twitchi a vytvořily nový rekord v počtu sledujících v jeden moment.
La Velada del Año
La Velada del Año
Zdroj: La Velada del Año

Ibai Llanos je internetovou celebritou a spoluzakladatelem organizace KOI. V první řadě je ale streamerem na Twitchi, kde každým rokem posouvá jeden rekord za druhým. O tomto víkendu opět navýšil laťku, uspořádal totiž v pořadí již čtvrtý galavečer La Velada del Año. Jedná se o amatérskou boxerskou událost mezi streamery, tvůrci obsahu a celebritami, od roku 2021 je každý ročník sledovanější a sledovanější.

Loni sledovalo vysílání 3 442 745 diváků v jednu chvíli. Na cestě za novým maximem opět nevysílal v angličtině a tentokrát dosáhl na 3 846 256 souběžných diváků. Co přitáhlo takovou pozornost? Program byl neskutečně nabitý. Událost zahájila Julieta Venegas svým emotivním vystoupením, které připravilo publikum na první zápas večera mezi Agustínem a Carrerou, doprovázené Kiddem Keo a Lit Killahem.

Pak přišel na scénu Paulo Londra, jenž roztančil celý stadion. Jeho koncert byl předehrou zápasu mezi Guanyarem a La Cobrou. Ten byl bohužel poznamenán zraněním, Guanyara musel boj předčasně ukončit. Následovala řada koncertů, z nichž každý přinášel novou energii. Young Miko rozjařila publikum svým mixem rapu a reggaetonu, zatímco Maria Patiño zvedla vlnu nadšení během rozhovorů se streamery.

Večer byl také plný inovací. Nový formát 2 vs 2 přinesl napínavý zápas mezi mexickým a španělským týmem, kde Mexičanky AmaBlitz a Alana doslova převálcovaly své soupeřky. Další novinkou byl „Rey de la Pista“, souboj devíti boxerských hvězd v minutových zápasech. Jedním z vrcholů večera bylo vystoupení Davida Bisbala, nečekaně se ale na scéně objevil Will Smith, který si zaplněný stadion užil do sytosti.

Hlavní zápas večera mezi Marianou a Plexem přinesl velké drama. Po třech kolech se rozhodlo o přidání čtvrtého, které ovládl Plex. Po více než šesti hodinách plných zápasů a hudby zakončil večer Anuel, jehož vystoupení sice provázely technické potíže, ale přesto za mohutných ovací uzavřel fenomenální událost.

Čtvrtý ročník La Velada del Año opět překonal veškerá očekávání. Živé vysílání v průměru sledovalo neuvěřitelných 3,2 milionu diváků. Ibai Llanos a jeho tým naservírovali nezapomenutelnou show, která se zapsala do historie. La Velada del Año je tou událostí, kterou si fanoušci z celého světa nesmí nechat ujít.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.