Přejít k hlavnímu obsahu

V Riotu si museli trhat vlasy. Nový bug dokázal kohokoliv odpojit ze hry pouhou zprávou

15. 7. 2024 | 10:00 League of Legends Gaming
Naprosto šílená chyba se před několika dny objevila v League of Legends. Konkrétní zprávou jste mohli kohokoliv odpojit ze hry. Tento bug pak zničil celou řadu her, protože uživatelé, kteří zprávu obdrželi, se nemohli napojit zpět, dokud hra neskončila.
Nový League of Legends bug
Nový League of Legends bug
Zdroj: Riot Games

Plné ruce práce měli poslední dny v Riot Games. Hrou totiž začala kolovat novinka, která lidi z ničeho nic odpojovala ze hry bez možnosti návratu. Ať už se jednalo o normální nebo hodnocený režim, stačilo otevřít All Chat a poslat přesnou směsici konkrétních znaků. V tu chvíli to odpojilo všechny hráče, kromě odesílatele. Ten si mohl zápas v klidu dohrát, bez soupeřů, ale i spoluhráčů, pouze s věžemi a miniony.

Jenže tahle chyba uměla i něco víc. Na stejném principu to fungovalo i v soukromých zprávách. Pokud někdo tu samou zprávu odeslal v soukromé zprávě přes klienta, fungovalo to úplně stejně. V tomhle případě byl obětí ale pouze hráč, kterému zpráva přišla. Cílem tak byla řada streamerů a dalších tvůrců obsahu, kterým ve zprávách přicházela tahle zlomyslná zpráva a kazila jim zážitek.

Bug doslova ždímalo několik hráčů, kteří se takhle snažili dosáhnout vyšších ranků. Na situaci ale upozornila YouTube komunita, která postup, kromě konkrétní zprávy, zveřejnila a donutila Riot jednat. Jedinou prevencí, jak předejít takové činu, bylo zablokovat si chat nebo zprávy, aby vám nic nemohlo přijít a vyhodit tak ze hry. Takhle díra v systému ale nadělala potíží už dost.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.