Přejít k hlavnímu obsahu

PlayStation jako ohřívač pizzy. Šikovný prodejce jej prodal za astronomickou částku

15. 7. 2024 | 12:00 Zajímavost
Obchodování s určitými konzolemi od Sony je proti pravidlům výrobce. Na aukčním portálu eBay se ale jedna šikovně zamaskovaná vývojářská verze konzole prodala za neuvěřitelných 6 050 eur, což je přibližně 153 tisíc korun. To vše v přestrojení jako ohřívač pizzy.
Konzole v přestrojení jako ohřívač pizzy
Konzole v přestrojení jako ohřívač pizzy
Zdroj: consolevariant

Sony pravidelně posílá vývojářské modely svých konzolí herním studiím, aby mohly přizpůsobovat své hry ještě před oficiálním uvedením na trh. Tyto konzole mají zcela odlišný design a unikátní softwarové funkce, které nejsou určeny pro běžné uživatele. Prodej těchto modelů je přísně zakázán, a pokud se někdo pokusí o jejich přeprodej, riskuje nejen právní postih, ale i rychlou reakci Sony, která má na sledování a blokování těchto prodejů speciální automatické systémy.

Přesto se jednomu prodejci podařilo obejít všechny hlídače. Konzoli totiž dokázal zamaskovat jako „PizzaStation 5 Development Pizza Kit“. Díky unikátnímu tvaru ve tvaru písmene V, do kterého šikovně vložil kousek pizzy, přiložil jako bonus kuchařskou špachtli s logem PlayStationu. Inzerát působil jako vtipný žert, ale každému, kdo na něj narazil, bylo hned jasné, že jde o skutečnou vývojářskou konzoli.

Tato neobvyklá a chytrá maskovací taktika zabrala a než Sony stačilo zakročit, konzole se vydražila za astronomických 153 tisíc korun. To je částka, za kterou byste si mohli pořídit téměř jedenáct nových konzolí PlayStation 5 Slim. Zástupci Sony dorazili na místo činu pozdě. Kdo byl kupcem a odkud konzole pocházela, zůstává záhadou. Všechny indicie však naznačují, že Sony v těchto vývojářských konzolích implementovala funkce, které umožňují vzdálenou deaktivaci zařízení po připojení k internetu, aby se předešlo možným únikům vývojářských nástrojů a kódů. Kupce by tak mohli o tento kousek připravit.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.