Přejít k hlavnímu obsahu

Humanoid před branami finále. Milovými kroky se blíží dalšímu světovému šampionátu

15. 7. 2024 | 14:00 League of Legends Reportáž
Tohle byli Fnatic, jaké chceme vidět. V závěrečném duelu týdne se povedlo sestavě kolem české hvězdy ukázat své nejsilnější stránky a nekompromisně si dojít pro výhru 2:0 proti SK Gaming. V součtu nebyli na Summoner's Riftu ani hodinu, takovou dominanci nějaký čas neukázali.
Humanoid
Humanoid
Zdroj: LEC

Jak byly oba celky v základní části letního splitu téměř neporazitelní, v play-off forma opadala. První zápasy byly poněkud nepřesvědčivé, přesto se počítalo při střetu SK a FNC s kvalitním League of Legends. Jenže botlinka SK Gaming, která celou sezónu drtila soupeře, jako by ztratila nit. Jejich korejští soupeři naopak předváděli vrcholnou podívanou, Noah byl jako vyměněný a za celou sérii nezemřel ani jednou.

Chyb bylo celkově mnohem, mnohem méně. Marek „Humanoid“ Brázda dokázal pokračovat ve svém řádění z posledního zápasu. První mapu dokonce zakončil s obrovským náskokem oproti všem ostatním hráčům, zatímco na druhé byl vždy na správném místě, aby předvedl další důležitý play. V tomto ohledu nezaostával ani zbytek, Oscarinin, Razork i Jun, všichni byli sehraní, jak jsme byli zvyklí na začátku splitu.

Tímhle vítězstvím si Fnatic vylepšili pozici pro Season Finals a zároveň si zajistili postup před brány finále letního splitu. Jen dvě výhry je aktuální dělí od titulu. Jenže kdo jiný by jim měl nyní stát v cestě než G2 Esports. Tohle evropské derby poslední léta ovládala právě druhá ze zmíněných organizací a hodlá v tom pokračovat. Pokud by se tak povedlo, nejikoničtější tým LEC by ovládl všechny letošní části sezóny.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.