Přejít k hlavnímu obsahu

Chytrá vychytávka nebo podvod? Razer přináší novinku, která zlepší vaši přesnost

16. 7. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Komentář
Debata o podobnosti klasických sportů a esportů je stále živá, přičemž společná touha po vítězství často vede k hledání výhod na hranici pravidel. Nová technologie Snap Tap Mode od Razeru, která upravuje chování klávesnice, vyvolala rozporuplné reakce v hráčské komunitě. Zatímco někteří hráči tuto inovaci vítají, jiní varují před jejím dopadem na integritu soutěží.
Razer Snap Tap Mode
Razer Snap Tap Mode
Zdroj: Razer

Touha po vítězství je hnacím motorem pro každého soutěživce. Často je však tak silná, že získání výhody je na hranici pravidel, či ji dokonce překračuje. A právě tyto emoce vyvolala novinka z továrny Razeru s názvem Huntsman V3 Pro, která disponuje technologií Snap Tap Mode. Ta upravuje chování klávesnice a umožňuje hráči rychleji zastavit pohyb a následně přesně vystřelit, čemuž se v herním slangu říká „counter-strafing“.

Ohlasy přicházejí z komunity spíše negativní. Jimmy Malavong ze společnosti Razer na sociálních sítích uvedl, že vývoj projednávali s organizátory turnajů a obdrželi zelenou. Tuto informaci záhy potvrdil Michal Slowinski, hlavní rozhodčí Counter-Strike turnajů od ESL, a podle Martina „STYKO“ Styka se na Tier 1 scéně používá už měsíce. Softwarové vkládání stisků klávesnice je přitom za normálních okolností zakázané.

„Tohle by nemělo být povoleno. V podstatě jde o makro/skript, který odstraňuje lidský chybový faktor, což je proti pravidlům,“ má jasno Robin „ropz“ Kool, který proslula jedním z nejlepších pohybují na scéně. Všichni se shodují, že Snap Tap Mode je v šedé zóně, podobně jako před mnoha lety „jump-throw“ skript. S cenovkou lehce pod 5 tisíci korun se však dá klávesnice s věstavěnou funkcí označit skoro až jako „pay-to-win“.

Zdroj: Razer.com
Štítky: Counter-Strike 2
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.