Přejít k hlavnímu obsahu

Mise splněna. Český nároďák končí evropskou kvalifikaci se stříbrem na krku

15. 7. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Česká reprezentace ve hře Counter-Strike 2 nezakončila západoevropskou kvalifikaci na mistrovství světa vítězstvím, přesto může být nadmíru spokojena. Zajistila si klíčový postup na vrchol reprezentační sezóny a na své cestě pokořila řadu ostřílených soupeřů.
MS 2023
MS 2023
Zdroj: IESF (s povolením)

Český výběr našel v klíčové kvalifikaci jediné dva přemožitele. Na Lotyšsko nestačil ve skupině a ve druhém střetnutí podlehl Kosovu v samotném finále. Mimo to byl k nezastavení a nasbíral pět výher. Ty poslední přišly v závěrečném hracím dni, který se táhl až do půlnoci. Čeští borci přesto dokázali ukořistit stříbro.

Postup na mistrovství světa se začal rodit ve skupině, odkud Češi postoupili do horní části pavouka. V něm stačilo uspět jen jednou, což se podařilo proti Maďarsku. Další zápasy už se odehrávaly pouze pro nasazení. Slovensko se muselo rvát ve spodním pavouku, ale na vrcholu reprezentační sezóny také nebude chybět.

Vedení nároďáku vsadilo na souhru hráčů Dynama Eclot. Kostru pod vedením trenéra Pavla „replay“ Vaňka utvořili David „forsyy“ Bílý, Martin „Dytor“ Handl a Vít „nbqq“ Pohlot. Kádr doplnil talent Oldřich „PR“ Nový spolu se zkušeným Filipem „K1-FiDa“ Dvořákem, jehož v závěru nahradil Adam „NEOFRAG“ Zouhar.

Mistrovství světa se v listopadu uskuteční v Saúdské Arábii. Složení všech národních výběru ovlivní týmový program, protože reprezentační turnaj se kryje s RMR kvalifikací na prestižní Major. Už v průběhu srpna se dozvíme, se kterými hráči nebude možné počítat, a podle toho se bude odvíjet finální nominace.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.