Přejít k hlavnímu obsahu

Dánský lord vstupuje do esportu. Bývalý fotbalista spoluzaložil Legendary Gaming Group

15. 7. 2024 | 20:00 Zajímavost
Nicklas Bendtner se po více než roce vrací do esportu. Bývalý fotbalista londýnského Arsenalu a fanoušky zvaný lord se po neúspěšném projektu Prosapia Esport tentokrát angažuje Legendary Gaming Group. Tato skupina vlastní hned několik zajímavých esportových subjektů.
Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner
Zdroj: BLAST Premier (Stephanie Lindgren)

Spousta fotbalových osobností se pohybuje v esportu. Někdo aktivněji, jiný pasivněji, někdo během kariéry, jiný jako koníček po jejím konci. Krásnými příklady jsou David Beckhama jako spoluvlastník Guild Esports, Sergio Agüero jako zakladatel KRÜ Esports nebo Jakub Jankto, který dal českých luzích a hájich vzniknout herní organizaci Sampi. Brazilští fotbalisté v čele s Neymarem jsou zase proslulí fanoušci týmu FURIA.

Do této společnosti se v roce 2022 přidal také Nicklas Bendtner. Není přitom jediným bývalým hráčem Arsenalu, který začal holdovat Counter-Striku. „Dánský lord“ se mu začal aktivně věnovat v koronavirové pandemii, kdy zrovna ukončil fotbalovou kariéru a měl na něj spoustu času. Začal se zajímat o celé odvětví a dokonce si zahrál v showmatchi na světové akci BLAST Premier Fall Finals, kterou hostila jeho rodná země.

V té době už byl navíc vlastníkem svého esportového týmu. Prosapia Esport založil na podporu dánských talentů, sestavou si prošli hráči jako Alexander „tOPZ“ Miklagaard nebo William „sirah“ Kjærsgaard. Po méně než roce se ale na sociálních sítích organizace objevila zpráva, že důvodu restrukturalizace Prosapia propustila všechny hráče i zaměstnance. Slibovány byly novinky o budoucnosti, ty ale nikdy nepřišly.

Lord se ale vrací do hry. Tentokrát byl u vzniku Legendary Gaming Group, která odkoupila většinový podíl v týmu Singularity, New Breed Agency, Legendary Arena a čtvrtém, dosud nejmenovaném subjektu. Jelikož Bendtner ve společnosti zastává aktivní roli, tak můžeme očekávat návrat Singularity na CS2 scénu. Bývalý fotbalista je celým odvětvím fascinován a tvrdí, že je připravená zlákat další profesionální sportovce.

Štítky: Nicklas Bendtner
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.