Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar vs. GuardiaN! V evropském turnaji dnes dojde k velkolepému souboji legend

16. 7. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Preview
Osud to opravdu nemohl vymyslet jinak. Ladislava „GuardiaN“ Kovácse dnes čeká trenérský debut, ve kterém se slovenská ikona postaví svému českému protějšku a dalšímu špičkovému sniperovi. Jen už každý v jiných rolích. Na opačné straně bude stát Tomáš „oskar“ Šťastný.
oskar vs. GuardiaN
oskar vs. GuardiaN
Zdroj: PLAYzone / Sampi

Když se řekne Slovensko a Counter-Strike, každému se jako první vybaví Ladislav „GuardiaN“ Kovács. Totéž platí v Česku o Tomáši „oskar“ Šťastném. Naposledy se oba borci ošlehaní světovou scénou potkali před třemi lety, kdy GuardiaN dokonce v nouzi vypomáhal SINNERS. Tentokrát půjde o jiný historický moment.

33letý Slovák totiž ukončil hráčskou kariéru a vydal se na trenérskou dráhu. Pod křídly BC.Game poskládal ambiciózní mezinárodní tým, který dnes zažije svou premiéru v oficiálním utkání. Na programu je první kolo CCT Season 2 Europe Series 6, kde se poprvé ukáže Guy „anarkez“ Trachtman nebo Joel „joel“ Holmlund.

Od 11 hodin bude na druhé straně stát právě o dva týdny starší oskar. SINNERS potřebují v nadcházejících týdnech zazářit, aby si pojistili slot v uzavřené kvalifikaci na Major. Dnešní duel však má jedinečný podtón, díky němuž získá více pozornosti. Pro česko-slovenský Counter-Strike půjde o začátek něčeho nového.

V turnaji nechybí ani Sampi.Tipsport, což by samozřejmě byl pro GuardiaNa další možný pikantní duel. Právě pod křídla Jakuba Jankta se totiž vrátil po dlouholetém působení ve světě, ale v kádru Sampi bohužel vydržel jen pár měsíců. Právě tady před dvěma lety odehrál svůj poslední zápas, aniž by to v tu chvíli tušil.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.