Přejít k hlavnímu obsahu

Miliony lidí online, tisíce v ulicích. Co všechno stihl Speed v Praze udělat?

16. 7. 2024 | 13:00 YouTube
Pokud někdo do nedávna z Česka nevěděl, kdo je IShowSpeed, má nyní jasný obrázek. Jeho návštěva v Praze zadělala na pořádný zmatek a rozhodně zařídila, že je zase o něco známější. I když by se dalo říci, že ne všech případech se o internetové celebritě mluví pozitivně.
Speed na Karlově mostě
Speed na Karlově mostě
Zdroj: YouTube/IShowSpeed

O Speedově příjezdu do PRahy se vědělo pouhých několik hodin předem. Když zveřejnil screenshot s otázkou, kam míří tentokrát, pár šikovných lidí si dokázalo dohledat číslo letu a jeho destinace se rychle provařila. Po chvíli se ocitl v centru velkoměsta a show začala. Po několika zkomolených frází „jaksimajš“ potkal bezdomovce, kterého zaopatřil finančním obnosem v řádu tisíců a pořádným obědem.

Během, této mise dokonce dokázal přesvědčit místního filmaře, že je příbuzný Toma Hollanda a že s ním bude hrát ve filmu. Následoval střet s fanouškem, který mu z začal salutovat a choval se ke streamerovi jako k prezidentovi. Po několika rozkazech rozesmál okolní dav hláškou „jsi gay“ a odporoučel se. Málem si zakoupil okružní 40minutovou jízdu městem, ale raději skočil na trdelník, ze kterého byl naprosto unešený.

V tu chvíli se už ale kolem něj motaly stovky až tisíce fanoušků, takže cestování začalo být velice obtížné. Na Karlově mostu skutečně nebylo k hnutí. Nechal si však nakreslit portrét místním kreslířem, který se však při úprku z mostu poničil kvůli nátlaku davu. Vrcholem celého vysílaní pak byl incident s ochrankou, po kterém jeden z mladíků skončil na otřesený na zemi, když se tlačil na vozidlo, v němž Speed mizel pryč.

Celý stream netrval ani 2 hodiny. S konstatováním, že Praha je naprosto šílené město, jeho oficiální návštěva skončila. Stopáž se tak řadí k vůbec jeho nejkratším přenosům, méně odvysílal pouze v Itálii a Španělsku. Přesto jeho vysílání sledovalo živě téměř 200 tisíc diváků, záznam má v tuto chvíli miliony zhlédnutí a číslo stále roste. Jako další zemi si už po evropském šampionátu Speed vybral Rakousko.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.