Přejít k hlavnímu obsahu

Sen o světovém šampionátu je v ohrožení. České duo musí spoléhat na konkurenty

16. 7. 2024 | 14:00 VALORANT Reportáž
Potřebné vítězství se nekonalo, osud českých hráčů mají v rukou soupeři. Eliminační zápas s Fnatic nezvládli podle představ a zklamaní tak musí čekat, jak se vyvinou další klání. Jsou sice ze hry o evropskou trofej, ale stále existuje šance, že se podívají na mistrovství světa.
Martin „marteen“ Pátek
Martin „marteen“ Pátek
Zdroj: VCT

Důležitý zápas skončil neúspěchem. Pokud by čeští střelci hájící barvy francouzské organizace Karmine Corp včerejší duel vyhráli, měli by jasné místo v top čtyřce letního splitu, ale co víc, byli by krůček od postupu na Champions. Do Soulu se podívá pouze šestnáct týmů ze čtyř světových regionů. Půjde o nejlepší tři z letního splitu a poslední vstupenka připadne tomu s nejvyšším počtem bodů získaných za celou sezónu.

KC jich získali osm, další už ale nepřidají. Porážka s rozjetou ostrovní organizací znamená eliminaci. Začali přitom výborně, první mapu ovládli nekompromisně 13:7. Následující Sunset se však táhl až do prodloužení, kde se hrdinou stal hráč z druhého tábora. Překvapivý náhradník Emirhan „hiro“ Kat vystřídal švédskou hvězdu Lea „Leo“ Jannessona kvůli zdravotním problémům, ale nastřílel 30 fragů, a vyrovnal tak stav série.

Jenže na závěrečné mapě se vůbec nedařilo. Martin „marteen“ Pátek sice válel, ale Martin „Magnum“ Peňkov si připsal pouze čtyři zářezy. Fnatic tak dominantně 13:6 postoupili do dalšího kola. „Je to směs štěstí a smutku když eliminujete tým. Je to těžké období, protože vynakládáte tolik úsilí. Přeji Karmine Corp vše nejlepší. Jejich Champions běh ale ještě neskončil!“ dodával naději poraženým kapitán Jake „Boaster“ Howlett.

Marteen i Magnum byli sice velice zklamaní, jak ale řekl kapitán hráčů v oranžovém, Karmine Corp stále mají naději. Ve hře o poslední místo na světovém šampionátu jsou dva celky. Vitality na české hráče ztrácí jeden bod, takže by skóre vyrovnali případnou výhrou, dalším vítezstvím by je pak eliminovali. Dnes večer je však čeká Team Heretics, aktuálně nejděsivější soupeř v celém regionu. My držíme palce!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.