Přejít k hlavnímu obsahu

Proti Polsku to nevyšlo. České hráčky přesto zůstávají ve hře o mistrovství světa

16. 7. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Česká reprezentace žen má za sebou další zápas v důležité kvalifikaci. Na favorizované Polsko nestačila, přesto není všem dnům konec. V Lower Bracketu nyní potřebuje dvakrát zvítězit.
MS 2023
MS 2023
Zdroj: IESF (s povolením)

Po čtyřech vyhrách ve skupině dělil český ženský nároďák v Counter-Striku od postupu na mistrovství světa jeden jediný další skalp. Na druhé straně ale stálo Polsko, jehož sestavu tvoří kompletní pětice NAVI Javelins. S jedním z nejlepších ženských týmů světa se nemohly Češky rovnat, ačkoliv se rvali opravdu statečně.

Pětice ve složení Ljudmila „Miley“ Mikitová, Justina „Týnka“ Ducká, Barbora „Luny“ Staňová, Michaela „Mishulkaa“ Čáslavská a Tereza „Terez“ Sklenárová ale nevypadává ze hry. Díky pozici v pavouku spadla pouze do Lower Bracketu, kde už si ale žádné další zaváhání nemůže dovolit. Výhry naopak potřebuje dvě.

Cesta za snem pokračuje dnes od 17 hodin. České hráčky vyzvou výběr Dánska, který si včera poradil s Belgií. Živého vysílání se opět zhostí streamer Cuky. Ve stejný čas půjde do hry i slovenská sestava v čele se světovou šampionkou Katarínou „Kat“ Vaškovou, která po vyřazení Rakouska pokračuje proti Portugalsku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.