Přejít k hlavnímu obsahu

Český turnaj jako vstupenka do světa. Tipsport CS Summer může vítěze dostat do bojů o Major

16. 7. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 MČR
Následující akce bude pro česko-slovenskou špičku důležitější než kdykoliv jindy. Tipsport CS Summer totiž může být vstupenkou na světový turnaj nejvyšší kategorie. Vítězství a finanční odměny totiž mohou jednotlivým celkům zajistit rozhodující posun ve Valve žebříčku.
Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Nadcházející Major v Šanghaji odstartuje novou éru. Od druhého CS2 Majoru totiž nebudou v nejvíce kompetitivním regionu probíhat žádné otevřené boje a pozvánky do příslušných částí kvalifikačního cyklu proběhnou čistě na základě Valve žebříčku. Ten se rázem stal tím nejdůležitějším faktorem světových bojů.

Uzávěrka bodování proběhne 7. srpna, těsně před IEM Cologne. Pro české a slovenské týmy je ale mnohem důležitější, že o víkendu před deadlinem proběhne další velký domácí turnaj Tipsport CS Summer. Na tom si mohou zajistit velkou porci bodů, protože pro Valve je výše prize poolu jedním z klíčových parametrů.

Lokální boje pro Dynamo Eclot, SINNERS, UNiTY a Sampi.Tipsport nabírají na mnohem větší důležitosti. Každý se chce samozřejmě ukázat před domácím publikem v plné síle, současně ale pokukuje po úspěších v Evropě. Teď se všechny cíle protnou. Kdo v Praze za dva týdny zvítězí, ten by neměl v bojích o Major chybět.

První tři jmenované celky se v tuto chvíli nacházejí v rozmezí 33. až 48. místa v evropském regionálním žebříčku, což by při zúčtování znamenalo účast v uzavřené kvalifikaci a historický moment pro dva z nich. Daleko za nimi ale nejsou ani Sampi. V nadcházejících týdnech může mít každá výhra skutečně cenu zlata.

Rozlosování skupin Tipsport CS Summer

Ve skupinách ještě nikdo z elitního kvarteta letos ani jednou nevypadl, něco takového si na letní zastávce už vůbec nemůže dovolit. Všichni si ale musejí dát pozor na hladové vlky, kteří se do turnaje kvalifikovali z uzavřené části. Skupinová fáze vypukne již tento čtvrtek, tak si nenech ujít ty nejlepší domácí bitvy!

Harmonogram turnaje:

  • Čtvrtek – úvodní zápasy
  • Pátek – zápasy vítězů
  • Sobota – zápasy poražených
  • Neděle – rozhodující zápasy
  • 2. až 4. července – LAN finále
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.