Přejít k hlavnímu obsahu

Sen české reprezentace žen o mistrovství světa vyhasl. V play-off nestačily na Dánsko

17. 7. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Ženský nároďák bohužel nedokázal navázat na mužský výběr a po dvou prohrách vypadl z evropské kvalifikace na mistrovství světa. Totožný osud potkal ve stejný čas i Slovensko.
MS 2023
MS 2023
Zdroj: IESF (s povolením)

Ljudmila „Miley“ Mikitová, Justina „Týnka“ Ducká, Barbora „Luny“ Staňová, Michaela „Mishulkaa“ Čáslavská a Tereza „Terez“ Sklenárová bojovaly jako lvice. Po jízdě skupinovou fází vlétly s velkou vervou do play-off, kde bohužel začaly proti jednomu z nejsilnějších celků. Po prohře s Polskem ale měly druhou šanci.

V Lower Bracketu české hráčky potřebovaly dvě výhry, za tou první vyrazily proti Dánsku. Na Anubis vstoupily lépe, ale soupeřky jej dokázaly otočit a šly do vedení. Inferno už si Češky pohlídaly od začátku do konce a rozhodnout musel Ancient. Na serveru bohužel dominoval jeden tým, a ten český to bohužel nebyl.

Ve stejné fázi turnaje se nacházel také výběr Slovenska. Pětice kolem Kataríny „Kat“ Vaškové a Ley „xia“ Vagové vlétla do utkání proti Portugalsku ve velkém stylu. Na vyhranou Mirage ale hráčky nedokázaly navázat na dalších dvou mapách. Po statečných výkonech se sny obou reprezentací pro letošek rozplynuly.

Postupující sloty si v horním pavouku zajistily ženské týmy Francie, Španělska, Švédska a Polska. Jistotu účasti mají loňské šampionky z Nizozemska a o poslední dva evropské sloty se poperou Portugalsko proti Norsku a Rumunsko proti Dánsku. Česku a Slovensku nezbývá nic jiného než fandit mužským výběrům.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.