Přejít k hlavnímu obsahu

Nový Zaklínač má před ostatními projekty přednost. Brzy vstoupí do pokročilého vývoje

17. 7. 2024 | 19:00 Gaming
Polské studio CD Projekt RED opět odhalilo pár tajemství ze své dílny. Nejblíže k vydání má dle dostupných informací čtvrtý díl herního Zaklínače, na kterém vývojáři pracují nejdéle. Jenže i když už se na projektu maká tak dlouho, vydání je bohužel zatím v nedohlednu.
The Witcher
The Witcher
Zdroj: CD Projekt Red

Poslední hrou od oblíbeného studia je Cyberpunk 2077, od jeho vydání ale uplynuly čtyři roky. Po velkém rozšíření Phantom Liberty se CD Projekt RED začal více soustředit na nové projekty a připravuje hned několik novinek. Fanoušci se v budoucnu mohou těšit hned na dvě velké herní bomby. Největší pozornost na sebe poutá nový Zaklínač s pracovním názvem Polaris a pokračování Cyberpunku, zatím známé jako Orion.

Podle slov herního ředitele Pawła Saska je právě nový Zaklínač ve vývoji nejdéle a letos vstoupí do plného procesu. „Většina našich projektů je stále v rané fázi, ale Polaris je výjimkou. Nová sága Zaklínače vstoupí do plného vývoje letos. Je tak nejdále ve vývoji,“ prozradil. Ačkoliv na projektu Polaris on sám nepracuje, bude se podílet na vývoji nového Cyberpunku. Z jeho odpovědi je zároveň zřejmé, že si na nadcházející titul od polského studia ještě několik let počkáme, ale naděje, že stihne současnou konzolovou generaci, je velká.

CD Projekt RED má v plánu i další zajímavé tituly. Odnož The Molasses Flood pracuje na projektu Sirius a tým Fool's Theory připravuje remake prvního Zaklínače. Navíc se chystá i zcela nová značka, která však zatím není prioritou a její odhalení je v nedohlednu. Studio má rozhodně co nabídnout a nadcházející roky budou velmi zajímavé. Hráče ale nejvíce ze všeho těší, že čtvrtý díl Zaklínače má přednost před vším ostatním.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.