Přejít k hlavnímu obsahu

Pokračování Kingdom Come bude zdarma. Hráči však musí splnit důležitou podmínku

17. 7. 2024 | 13:00 Gaming
V pražském studiu Warhorse finišují práce na očekávaném pokračování herního hitu Kingdom Come: Deliverance II. Vývojáři zatím pečlivě drží pod pokličkou nové informace, z tuzemského studia ale přišla překvapivá zpráva. Novinka se k některým hráčům dostane zdarma.
Kingdom Come: Deliverance II
Kingdom Come: Deliverance II
Zdroj: Warhorse Studios

Začalo to jako pouhá spekulace na sociální síti Reddit. Jeden z fanoušků českého RPG Kingdom Come: Deliverance se pochlubil, že mu od vývojářů přišel e-mail, v němž mu Warhorse Studios děkuje, že před téměř deseti lety přispěl na vývoj prvního dílu Kingdom Come: Deliverance.

V e-mailu se dále psalo, že uživatel získá dodatečnou odměnu za podporu v crowdfundingové kampani na Kickstarteru z roku 2014 a druhý díl dostane zcela zdarma. Na tuzemskou hru tehdy přispělo více než 35 tisíc lidí a společně dali dohromady přes 1,1 milionu liber (v tehdejším kurzu zhruba 37,6 milionu korun).

Podobný krok není v herním světě obvyklý. Magazín PCGamesN jako první informoval, že od vývojářů skutečně získal informaci, že titul bude pro některé podporovatele zdarma. V úterý večer tyto spekulace definitivně potvrdilo pražské studio sdílením článku z PCGamesN. „Je to tak. Takže raději oprašte své staré Kickstarter účty a zkontrolujte, jestli máte nárok! Měli jste dostat i e-mail,“ uvedlo Warhorse Studios na síti X.

Na stejné sociální síti se poté vyjádřil i PR manažer Warhorse Studios. „Nakonec o Kingdom Come: Deliverance II můžeme mluvit i díky odvážným podporovatelům na Kickstarteru, kteří nám v roce 2014 věřili. Miluji vás, lidi. Děkujeme,“ napsal Tobias Stolz-Zwilling.

Z více než 35 tisíc hráčů, kteří na vývoj středověkého RPG přispěli, se však druhého dílu zdarma dočká jen nepatrná část. Pokračování obdrží zhruba tisícovka lidí, kteří přispěli minimálně 150 eur, čímž získali odměnu „Act II“.

Původně měla být z KCD trilogie. Vývoj prvního dílu se ale prodloužil, hra se zásadně rozrostla a to platí i v případě pokračování. Zdali se dočká ještě třetí části, není zatím jisté. „Je to druhý díl, tak to musí být dvakrát větší. Třetí bude třikrát větší a osmý? Ten bude hrozný,“ vtipkoval vývojář Viktor Bocan s redaktory CNN Prima NEWS, kteří na přelomu dubna a května zamířili do Warhorse, aby zjistili, v jaké fázi se hra nachází.

Kingdom Come: Deliverance II patří mezi nejočekávanější videohry letošního roku. Warhorse Studios prodalo přes šest milionů kopií prvního dílu. Na pokračování čekají hráči už více než šest let.

Příběh kovářského synka Jindřicha ze Skalice a jeho šlechtického parťáka Jana Ptáčka zamíří na počítače a konzole PlayStation a Xbox už v letošním roce. Vývojáři ale dosud neodhalili konkrétní datum. Vedle toho však informovali, že během července chystají velkou novinářskou prezentaci Kingdom Come: Deliverance II.

„Ještě tento měsíc budeme v Kutné Hoře pořádat rozsáhlou předpremiéru pro média. Nemůžu se dočkat, až konečně ukážeme světu Kingdom Come: Deliverance II,“ pochlubil se Stolz-Zwilling. Podle toho se dá odhadovat, že vydání české videohry je opravdu za rohem a hráči se možná již brzy dočkají nových zásadních informací.

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.