Přejít k hlavnímu obsahu

Spot Rogue v nejvyšší evropské lize na prodej? Zájem projevili šejkové z Falcons

18. 7. 2024 | 09:00 League of Legends Spekulace
Dojde k prodeji slotu v nejvyšší evropské lize? Podle exkluzivních informací Sheep Esports zvažuje mateřská společnost Infinite Reality prodej slotu Rogue v LEC už nějakou dobu. Ačkoli ještě nebylo nic potvrzeno, ve hře je několik zájemců – a na prvním místě jsou Falcons.
Rogue
Rogue
Zdroj: Riot Games

Falcons ze Saúdské Arábie se už několik let snaží dostat do LEC. V roce 2022 dokonce dosáhli dohody s Astralis, ale obchod byl zablokován ze strany Riot Games. Organizace tak byla nakonec nucena prodat svůj slot týmu Karmine Corp. V listopadu minulého roku Falcons znovu začali jednat, tentokrát s Rogue. Ale kvůli komplikacím s Riot Games ohledně kontroverzního rozpadu s KOI se dohoda opět neuskutečnila. Letos však jednání pokračují a zdá se, že konečně mají skutečnou šanci.

S růstem zájmu o esporty v Saúdské Arábii je obchod pravděpodobnější než kdy jindy. Konečné slovo ale bude mít opět Riot, který v poslední době přehodnocuje svůj postoj. Klíčovou otázkou je ale i cena. Když Astralis prodali svůj slot francouzské organizaci, hodnota se pohybovala okolo 26 milionů eur. Rogue preferuje hotovost před akciemi, což je u prodeje LEC slotů běžné. Například Misfits Gaming si ponechali 20% podíl, když prodali své místo v lize týmu Heretics v hodnotě kolem 45 milionů eur.

Rogue je součástí franšízy LEC od roku 2019. Na začátku patřili k nejlepším týmům a před dvěma lety dokonce ovládli letní split. Pak to s nimi šlo ale od desíti k pěti, nejen z hlediska výsledků, ale i z ekonomické stránky. Po letošním neúspěchu, kdy se sestava nedostala do play-off ani v jednom ze tří splitů, je otázkou, co bude dál. I přes tyto neúspěchy si udrželi klíčové hráče, prodej slotu je však stále na stole a budoucnost Rogue je nejistá. Co přinese budoucnost a jaké budou další kroky vlastníků z Infinite Reality, se teprve uvidí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.