Přejít k hlavnímu obsahu

MČR okruh vítá nového vyzyvatele. AVEZ reprezentují české naděje i polští střelci

17. 7. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 MČR
V uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS Summer jste si mohli všimnout jména polské organizace AVEZ. Právě pod její křídla zamířila sestava, která v otevřených bojích uspěla pod názvem Randomtermix. Jaké hráče ukrývá netradiční soupiska a jakou mají šanci na postup dále?
AntyVirus, Tusi a fanatyk z týmu AVEZ
AntyVirus, Tusi a fanatyk z týmu AVEZ
Zdroj: koláž PLAYzone

Tým AVEZ byl jedním z překvapení uzavřené kvalifikace na Tipsport CS Summer. Nová sestava porazila Enterprise Genesis a po následující výhře proti Lan Party Hotelu jako vůbec první kvalifikant postoupila do hlavní části turnaje. Její hráči vnesli do bojů neuvěřitelnou palebnou sílu, které by se měli obávat i favorité.

Někdejší velký talent Luboš „Tusi“ Tusjak se po konci v eSubě spojil s novou mladou nadějí. S šestnáctiletým Samuelem „MahaR“ Horáčkem a třemi zkušenými spoluhráči to dotáhli do finále už v první otevřené kvalifikaci, kde ale padli proti YENKEE. Pro druhý pokus tak obměnili sestavu a nebáli se vydat i za hranice.

Rozlosování skupinové fáze

Ukázat prstem na polské duo Miłosz „AntyVirus“ Konieczka, Dominik „fanatyk“ Barkiet se ukázalo jako správná volba. Pod názvem Randomtermix postoupili z otevřených bojů a právě oba zahraniční borci byli nejlepšími hráči v postupové bitvě proti Lan Party Hotelu. To už tým nesl jméno polské organizace AVEZ.

V její minulé sestavě totiž AntyVirus působil, ale po rozpadu si do Česka odskočil, aby si udělal jméno a třeba někoho zaujal na dlouhodobé angažmá. Přesto se ani při hraní v mixu nebál po vítězství v rozhovoru na streamu prohlásit, že jedním z hlavních cílů je postoupit na LAN finále a podívat se za kamarády do Prahy.

Jako pátý hráč na soupisce figuruje Michal „kjuK“ Fousek. V uzavřené kvalifikaci ale místo něj nastupoval náhradník Vít „viktor“ Kůta, tudíž není ještě jisté, v jakém složení ve čtvrtek nastoupí. Do skupinové fáze AVEZ vlétnou proti Sampi.Tipsport a v BO1 souboji určitě mají potenciál na to, aby mistry ČR překvapili.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.