Přejít k hlavnímu obsahu

Zůstanu věrný Twitchi, píše spajKK. Na jak tučný balík peněz se ho snažil zlákat Kick?

18. 7. 2024 | 11:00 Twitch
Populárnímu českému Twitch streamerovi Martinovi „spajKK“ Benešovi dorazila velice zajímavá zpráva. S úmyslem naverbovat na konkurenční Kick, kde by se měl podle všeho zabývat IRL streamy, ho zástupci platformy lákali na pohádkové peníze.
Martin "spajKK" Beneš
Martin "spajKK" Beneš
Zdroj: spajKK/Twitch

Počátky spajKKovy kariéry na Twitchi se datují až do roku 2016. Od té doby se obklopil parádní komunitou se skoro 130 tisící sledujícími. Během svého působení se již setkal s četnými nabídkami od konkurence, v minulosti odmítl nabídku od Facebooku za neskutečný milion korun za půl roku. Když se na obzoru objevil Kick, udělal si český streamer jasný obrázek. „Nebýt Kicku, tak Twitch absolutně neudělá žádné kroky vůči creatorům. Budu jen rád, když vznikne platforma, která bude konečně konkurenceschopná. Myslete si co chcete, ale jak jsem odmítl kdysi Facebook Gaming, tak stejně bych odmítl i Kick,“ vyjádřil se tehdy na sociálních sítích.

Jeho sponzoři a partneři mu jsou prý totiž schopni zaplatit více jak samotný Twitch, proto by pro něj přechod na Kick znamenal něco úplně jiného. To ale ještě pouze teoreticky polemizoval, protože na stole žádná nabídka neležela. Tedy až do teď. Zástupci kontroverzní platformy se ozvali a lákali ho na odměnu 70 až 180 tisíc měsíčně plus 95% příjmů z vysílání, čímž by si český tvůrce podle vlastních slov neskutečně polepšil. Jenže ani takto lukrativní obnos neovlivnil spajKKův názor ohledně Kicku, a nabídku a smetl ze stolu. „Předejdu spekulacím, … , zůstávám věrný Twitchi,“ zahnal veškeré úvahy fanoušků u příspěvku na síti X.

Ve zprávě bylo uvedeno, že by se český tvůrce obsahu měl na Kicku věnovat IRL streamům. „Jestli jsem [nabídku] pochopil správně, tak dvojitá výplata. IRL na kick, vše ostatní na Twitch,“ vysvětlil spajKK, jak mohl nabídky krásně využít. Neměl by ale jistotu, zda by ho následovala komunita. Reakce uživatelů však byla poměrně smíšená. „Je třeba si uvědomit, že nepracuješ pro dobré slovo ale pro výplatu. Ohánět se „věrností“, když na tebe většina korporací doslova se*e, je holý nesmysl,“ přemýšlel jeden z nich. Hodně štěstí mu v rozhodování popřál i slovenský streamer Restt, který si konkurenční Kick po přesunu nemůže vynachválit.

Štítky: Twitch, Kick, bleskovka, Spajkk
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.