Přejít k hlavnímu obsahu

Bench jks byl ukvapený. Byli jsme si jistí, že NiKo opustí G2, říká HooXi v podcastu

18. 7. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Komentář
G2 mají před sebou novou éru. Během hráčské přestávky se rozhodli udělat hned dvě změny a jedna z nich se týkala i dánského kapitána. Rasmus „HooXi“ Nielsen se nyní objevil v dánském podcastu, aby retrospektivně zhodnotil svoje angažmá a objasnil některé kroky.
Rasmus „HooXi“ Nielsen
Rasmus „HooXi“ Nielsen
Zdroj: G2 Esports

Přelom června a července se nesl v táboře G2 v duchu rozsáhlých změn. Jádro bratranců Kovačových a talentovaného snipera Ilji „m0NESY“ Osipova zůstalo netknuté, a tak musel přes palubu logicky někdo jiný. Černý Petr nakonec padnul na Nemanju „⁠nexa⁠“ Isakoviće s kapitánem Rasmusem „⁠HooXi⁠“ Nielsenem.

Dánský in-game leader na svoji reakci nenechal dlouho čekat a prostřednictvím dánského podcastu zpětně zhodnotil některé kroky, které G2 na své cestě museli učinit. „Byla chyba posadit jks na lavičku,“ řekl HooXi⁠ a dodal: „V té době vedl NiKo rozhovory s Falcons a my jsme si byli jistí, že G2 opustí, a jelikož by jej bylo těžké nahradit, tak jsme chtěli přivést rovnou dva nové hráče. Bylo to ukvapené rozhodnutí.“

Jenže NiKo na poslední chvíli otočil, přesto tým Justina „jks“ Savage chybně pustil k vodě a celý tým se dohodl raději údajně na podepsání nexy, což ale nepřineslo kýžené ovoce. „Nechat nexu odejít bylo správné rozhodnutí,“ uvedl HooXi a pokračoval ohledně svého odchodu: „Již před turnajem v Londýně mi G2 oznámili, že za mě budou nejspíše hledat náhradu.“ Tak se nakonec i stalo, když G2 oznámili příchod polského veterána Janusze „Snax“ Pogorzelskeho. „Podepsání Snaxe je velká chyba,“ konstatoval však překvapivě HooXi.

„Když jsem do G2 přicházel, tak mi Carlos řekl, abych opouštěl G2 v lepším stavu, než ve kterém přicházím. A to si myslím, že jsem splnil,“ řekl HooXi a dodal: „Angažmá v G2 byla ta nejlepší zkušenost v mém životě.“ Devětadvacetiletý kapitán stále sedí na lavičce a si nový tým si podle svých slov najde s největší pravděpodobností až po Majoru v Šanghaji. Po dlouhé době tak bude světové boje sledovat zpovzdálí.

Zdroj: Reddit.com
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.