Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát bude letos bez české účasti. Pro Magnuma i Marteena sezóna končí

18. 7. 2024 | 16:00 VALORANT Reportáž
Poslední prohra bude české hráče opravdu mrzet. Po parádním startu sezóny nedokázala sestava Karmine Corp navázat na své skvělé výsledky a na VALORANT Champions se letos nepodívají. Šance přitom vypadaly slibně, ale konkurence byla tentokrát neúprosná.
Karmine Corp
Karmine Corp
Zdroj: VCT

Ve druhém letošním splitu se tým s českými hráči dlouho hledal. Po jarní části sezóny patřili k favoritům, ale zbytek celků je převýšil a Karmine Corp už nebyli tak dominantní. Po šokujícím vítězstvím proti Fnatic z úvodu roku se oba mančafty potkaly ještě dvakrát, oba skončily ve prospěch soupeře. Právě poslední střet byl pro KC osudným, znamenal totiž konec v EMEA soutěži a nemožnost získat více kvalifikačních bodů.

Martin „Magnum“ Peňkov i Martin „marteen“ Pátek byli porážkou zdrceni, ale naděje stále žila. Jediné, v co ale mohli doufat, byla eliminace týmu Vitality, který svou formu naopak piloval k dokonalosti. Nejprve se vypořádal s NAVI a ještě cennější skalp si připsal proti do té doby neporaženému týmu Heretics, který padl v nejméně vhodný okamžik. Senzace znamenala konec snů českých střelců o světovém šampionátu.

Karmine Corp je v konečném bodování prvním týmem pod čarou a rok 2024 končí pro jediné dva české hráče na nejvyšší úrovni s velkým předstihem. Magnum a marteen teď mohou sledovat Champions pouze zpovzdálí a trénovat na další rok. Celá sestava přitom svým debutem šokovala svět, když se i bez hvězdných jmen dokázala kvalifikovat hned na první mezinárodní turnaj roku. Nakonec ale hráčům došla šťáva.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.