Přejít k hlavnímu obsahu

Prestižní turnajová trofej jako rukojmí celníků. Po dvou letech se objevila na aukci

18. 7. 2024 | 17:00 Apex Legends Kauza
Ve světě esportu se občas dějí věci, které byste nečekali ani ve svých nejdivočejších snech. A přesně takový případ nyní otřásá komunitou hry Apex Legends. Trofej určená pro vítěze velkého regionálního turnaje z Jižní Ameriky v roce 2022, která se ztratila na cestě přes celní úřady, se po dvou letech nečekaně objevila na aukci!
ALGS trofej z roku 2022
ALGS trofej z roku 2022
Zdroj: ALGS

Z prestižního turnaje ALGS si Team Singularity měl spolu s finanční odměnou odnést i překrásnou trofej. Jenže soutěž se hrála pouze online, proto si na pohár museli hráči počkat, než k nim dorazí z jiného kontinentu. Jenže se nikdy nedočkali, trofej na dva roky prostě zmizela. Nyní se ale nečekaně objevila!

Krabice s trofejí byla náhodně vydražena. Po otevření balíčku a objevení skutečného obsahu se kupec rozhodl kontaktovat šampiona turnaje Hernandese „Besk9“ Mateuse. Jeho úmysl však byl malinko odlišný od spořádaného občana, požadoval totiž finanční kompenzaci za její navrácení. Držel trofej jako rukojmí.

„Vyhráli jsme Playoffs 2022 a trofej NIKDY nedorazila,“ smutnil hráč. „Dnes jsme zjistili, že někdo koupil krabici od Federální policie na aukci a uvnitř byla naše trofej. Nechce nám ji vrátit, protože je to jeho práce a chce ji nám prodat…“, děkoval ironicky pořadatelům soutěže. Jak se to vůbec mohlo stát? Podle šampiona soutěže došlo k tomu, že pohár zadržely celní úřady během přepravy. Společnost Electronic Arts nezaplatila celní poplatek a neposkytla informace o „produktu“, trofej se tak ocitla v krabici s dalšími věcmi a byla vydražena v aukci.

Kupec tvrdí, že trofej je vykládaná 24karátovým zlatem, což zvyšuje její cenu. Vítěz evropské soutěže stejného ročníku však ukázal svoji trofej, která takovou kvalitu materiálů postrádá. To podkopává tvrzení aktuálního držitele ztraceného poháru a jeho požadavky. Zatímco se obě strany domlouvají o případné ceně, EA zatím nepodnikli žádné kroky k tomu, aby pomohli s návratem trofeje právoplatnému majiteli.

Štítky: Apex Legends, kauza, ALGS
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.