Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní začátek pro G2. S novými posilami zametli s donkem a vyřadili světovou jedničku

19. 7. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Tenhle vstup do druhé poloviny roku byl jako z říše snů. V předkole se G2 Esports sice trápili s The MongolZ, v hlavní části Esports World Cupu ale zazářili naplno. S novými posilami v sestavě si poradili s týmem Spirit, aktuální světovou jedničku. Další čtvrtfinále proběhnou dnes.
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: G2 Esports

G2 Esports během letní přestávky přivítali Janusze „Snax“ Pogorzelského a Maria „malbsMd“ Samayou. První test pro obměněnou sestavu nastal v Saúdské Arábii, která hostí znovuzrozený Esports World Cup. Ve svém prvním utkání sice příliš nepřesvědčili, v souboji se světovou jedničkou už ale prokázali svůj potenciál.

Ve čtvrtfinále EWC totiž dokázali vyřadit Team Spirit po poměrně jednoznačných mapách Mirage (13:8) a Ancient (13:5). Ruský soupeř se základnou v Srbsku je dokázal porazit pouze v prodloužení na Nuke. Utkání přineslo vůbec první střetnutí Ilji „m0NESY“ Osipova s Danilem „donk“ Kryshkovetsem, ani jedné hvězdě ale duel nevyšel a klíčové byly úplně jiné postavy. Potlačení donka však patřilo mezi rozhodující faktory.

V parádní formě se ukázali především odpočinutí bratranci Kovačovi, neztratil se ale ani mladý Guatemalec malbsMd, který koneckonců na obou vyhraných mapách nastřílel nejvíce fragů. U spousty herních situací bylo vidět, jak málo stačí k úspěchu. Nebál se vzít zodpovědnost do vlastních rukou a udělat něco navíc.

Další čtvrtfinálová utkání jsou na programu dnes. Team Vitality jako první vyzve Virtus.pro, následovat bude souboj MOUZ vs. FURIA a zlatým hřebem bude repríza finále kodaňského Majoru. David „frozen“ Čerňanský a jeho FaZe Clan se postaví Natus Vincere. Českou watchparty můžeš sledovat u Mikena.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.