Přejít k hlavnímu obsahu

PlayStation 5 Pro v listopadu? Panují však obavy ohledně nedostatku her

20. 7. 2024 | 10:30 Spekulace
Letošní rok je plný očekávání a spekulací ohledně jedné z největších herních novinek – PlayStation 5 Pro. Jaké jsou šance, že tato herní bestie dorazí už letos? Sony zatím sice mlčí, veřejností ale kolují určité spekulace. Pojďme se na ně podívat podrobněji.
PlayStation 5 Pro
PlayStation 5 Pro
Zdroj: ArtStation

Druhá polovina roku pokračuje v duchu otázek ohledně budoucnosti PlayStation 5 Pro. Mnozí se ptají: stihne vyjít ještě letos? Oficiální odpovědi zatím chybí, ale několik zajímavých informací se již objevilo. Na konci července mohou vývojáři začít podávat své aplikace podporující PS5 Pro k certifikaci CertOps (Platform Certification & Operations). Všechny hry vydané po 15. září navíc musí podporovat PS5 Pro.

To sice neznamená, že konzole bude dostupná hned další den, ale jasně to naznačuje, že PlayStation 5 Pro je stále na cestě k vydání koncem tohoto roku. Podle konkrétních dokumentů se zdá, že vylepšená verze herní konzole by mohla být k dispozici v druhé polovině listopadu. Přestože mnozí odborníci vyjadřují obavy ohledně nedostatku her využívajících nové funkce konzole, žádné zdroje zatím nenaznačují zpoždění.

Pokud jde o výkonnostní cíle očekávané konzole, PlayStation 5 Pro se zaměří na vylepšené a konzistentní FPS v rozlišení 4K, nový „režim výkonu“ pro rozlišení 8K a zrychlené sledování paprsku. Sony se navíc letos po pěti letech vrací na zářijovou Tokyo Game Show a hodně se nabízí, že právě tam by mohla být PS5 Pro odhalena. Pokud se tak stane, očekávají se možná i nějaké exkluzivní ukázky nových her a funkcí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.