Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot nezaváhalo a míří do play-off. Na Vertigu předvedlo parádní comeback

19. 7. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Oba týmy SINNERS hrály o postup na LAN finále, ani jeden ale neuspěl. Na ten méně zkušený si počíhalo Dynamo Eclot, které přes mírné komplikace na vlastním map picku dotáhlo výhru 2:0.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dynamo Eclot si ve skupinové fázi udrželo svůj letošní standard, na Tipsport CS Summer zatím jako jediný celek z domácí špičky. Svoji cestu do play-off začalo jednoznačnou výhrou proti týmu Brute, na kterou dnes navazovalo proti SINNERS AC. Akademie hříšníků se pomaleji dostávala do provozní teploty, nad vodou ji ale držel Peter „Pepo“ Ružička. Komentátoři i analytici se shodli, že právě on je další vycházející hvězdou.

DNE vyhráli první polovinu mapy Ancient 8:4 a na volbě soupeře si šli jednoznačně za vedením v sérii. Po změně stran se ale ukázala dobrá příprava, SINNERS AC začala stahovat náskok soupeře. Leckr ovšem označil 21. kolo jako osudové, které koncovku rozhodlo. DNE nabídnutou příležitostí nepohrdli. Hlavním tahounem dominantní organizace byl v písečném prostředí Raul „Blytz“ Gligor s průměrem 1 killu na kolo.

Jako druhé následovalo Vertigo, jehož volbou Dynamo Eclot překvapilo. Právě v 51. patře totiž o den dříve SINNERS AC zničili tým UNiTY a ve velkém stylu vlétli také na další favorizovaný celek. Stažení náskoku na Anubisu je dostatečně nakoplo, což krásně ukázal například Roman „dreez“ Čomor se svým 1v3 clutchem na 7:4. Jinak to ale byli spíše snipeři, kteří trochu netradičně udávali střelecké tempo na mapě Vertigo.

Mladí hříšníci se díky vydařené sérii postupně dostali až do vedení o sedm bodů. Hned u prvního map pointu nevyužili situaci 5 proti 3, což se v následujících kolech opakovalo ještě několikrát. DNE se nevzdávali v žádné pozici a stahovali bod po bodu, až ze stavu 5:12 viděli fanoušci prodloužení. Tam už se rozjetá mašina nemýlila a doplňuje AVEZ na LAN finále. Na svého soupeře pro semifinále si ale musí počkat do neděle.

Dynamo Eclot vs. SINNERS AC
Dynamo Eclot vs. SINNERS AC
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.