Přejít k hlavnímu obsahu

Donald Trump se vrací na Twitch. Po 3,5 letech po banu může znovu vysílat

20. 7. 2024 | 15:00 Twitch
Tohle je opravdu nečekaný comeback. Twitch účet bývalého prezidenta Spojených Států Amerických byl po více než třech letech opět aktivován a Donald Trump se opět může vrátit na platformu. Jeho kanál byl totiž zablokován v důsledku útoků na Kapitol z ledna roku 2021.
Donald Trump
Donald Trump
Zdroj: Depositphotos (s povolením)

Twitch.tv, stejně jako celá řada dalších internetových platforem, webů a sociálních sítí, zablokoval Trumpův kanál po šokujících nepokojích na začátku roku 2021. Byl zabanován „na neurčito“ kvůli riziku podněcování násilí. Tento krok byl tehdy vnímán jako zásadní ochranné opatření v době politických nepokojů době před prezidentskými volbami ve Spojených státech. Streamovací platformu využíval k vysílání debat a mítinků.

Avšak časy se mění a Twitch nyní rozhodl o zrušení zákazu. „Obnovili jsme kanál bývalého prezidenta Trumpa,“ uvedl mluvčí Twitche, který si přál zůstat v anonymitě kvůli bezpečnostním obavám. „Věříme, že je důležité, aby měli prezidentští kandidáti možnost přímo oslovovat voliče, pokud je to možné.“ Krok přichází v době, kdy Trump přijal nominaci Republikánské strany na prezidentského kandidáta a krátce po pokusu o atentát.

Vedení platformy se však brání jakýmkoliv spekulacím o tom, že by byli veřejní činitelé zvýhodňováni. „Nadále prosazujeme naše komunitní zásady a podnikáme potřebné kroky, když zjistíme porušení našich pravidel. Twitch nemá ‚politiku veřejných osobností‘, což znamená, že všechny kanály podléhají stejným pravidlům, bez ohledu na to, komu patří,“ dodal mluvčí. Stane se Trumpův kanál opět jen místem politických diskuzí?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.