Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat krále! Největší ikona prvního StarCraftu ohlašuje svůj návrat na scénu

21. 7. 2024 | 17:30 StarCraft 2 Přestup
Hráčské legendy se vrací jen málokdy, ale když se to stane, jde o událost, kterou nelze přehlédnout. A přesně taková chvíle právě nadešla. Největší hráč StarCraft: Brood War všech dob, Lee „Flash“ Young Ho, se po několikaleté pauze vrací, aby ukázal, kdo je tady pánem.
Lee „Flash“ Young Ho
Lee „Flash“ Young Ho
Zdroj: KT Rolster

Flash je jméno, které rezonuje ve všech koutech esportového světa. Hráč s neuvěřitelnou 70% úspěšností ve všech svých zápasech a dominancí trvající přes dekádu se zapsal do historie jako ten, kdo přetvářel herní strategii podle obrazu svého. Neřídil se podle mety, on sám byl meta. StarCraft: Brood War byl jeho.

Hráč rasy Terranů se proslavil v organizaci KT Rolster. Jeho zápasy jsou i dnes pečlivě rozebírány mnoha komentátory a analytiky. Během své dlouholeté kariéry dokázal získat celou řadu trofejí, vyhrát globální akce a zdecimovat silné protivníky. Ale ani tak slavné jméno se nevyhnulo osudnému skandálu.

Jeho odkaz byl pošpiněn kvůli podnikáním s kryptoměnami. Donátor známý jako Suit začal Flashovi hojně přispívat a následně ho přetáhl do svých společností jako PR zástupce. Po zveřejnění kontraktů se ukázalo, že Flash a další influenceři byli tajně zapojeni do startupu, který měl sloužit jako „pump and dump“ schéma. Tato bublina však byla zastavena ještě před spuštěním a od té doby se po hvězdném hráči slehla zem.

Před měsícem se ale poprvé objevily spekulace o jeho návratu a ten je nyní oficiální. StarCraft: Remastered už sice hrál, ale stejně pro něj půjde o nové prostředí. Mapy se změnily, strategie se vyvinuly, ale očekávání jsou stále stejná. Může Flash znovu převzít kontrolu a dominovat scéně? Jeho schopnost přizpůsobit se a měnit herní metu je nezpochybnitelná. Dokáže ve svých dvaatřiceti letech znovu zažehnout svůj oheň?

Štítky: starcraft, flash, návrat
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.