Přejít k hlavnímu obsahu

Speed byl pozván do Afghánistánu. Bude si prý moct zablbnout s Talibanem a AK-47

21. 7. 2024 | 19:00 YouTube
Poté, co se populární streamer IShowSpeed ​​podělil o své myšlenky nad dalším cestovatelským dobrodružstvím po Blízkém východě, dostal zajímavou, ale poměrně nebezpečnou pozvánku.
Speed do Afghanistánu?
Speed do Afghanistánu?
Zdroj: Forbes/Instagram

Lord Miles, vlastním jménem Miles Arthur Le-Vesconte Routledge, se stal fenoménem díky neuvěřitelným cestovatelským dobrodružstvím, které by většina z nás nikdy neabsolvovala. Anglický autor, průzkumník a YouTuber se proslavil jako neohrožený válečný turista. Jeho nejznámější eskapáda? Výlet do Afghánistánu během pádu Kábulu a následné zadržení Talibanem na jaře 2023, kdy strávil více než půl roku v zajetí.

Tentokrát se Miles rozhodl zajít ještě dál. Pře sociální sítě totiž pozval jednoho z nejznámějších streamerů současnosti Speeda na dobrodružný výlet právě do Afghánistánu. Co všechno mu slibuje? Cestovatel se chlubí, že dokáže zařídit veškeré povolení a zajistit bezpečnost během celého pobytu. Dokonce slibuje, že si streamer bude moci „zablbnout“ s Talibanem, střílet z AK-47 a objevovat krásy Afghánistánu.

Slibuje také transport v ozbrojených autech, s talibanskými komandy jako ochrankou, a komfortním ubytováním v zabezpečeném komplexu. Podle Milese například ani ISIS-K nepředstavuje žádný problém, protože se nachází v jiných částech Blízkého východu, ne v Afghánistánu. Známý cestovatel není nováčkem, pokud jde o zvládání extrémních situací. Jeho odhodlání a schopnost vyjednávat i s nejobávanějšími skupinami jsou fascinující, ale jeho návrhy jsou rozhodně kontroverzní a mnozí je označují za šílené.

Je opravdu možné, že by Speed přijal takovou nabídku? Co by se přece mohlo pokazit? Kdyby mezi návštěvy Sýrie, Turecka, Libanonu, Kurdistánu přihodil ještě Afghánistán, tak by další turné mohlo bourat rekordy.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.