Přejít k hlavnímu obsahu

Máme dohráno, překvapení je na světě! LAN finále bude bez Sampi.Tipsport a UNiTY

21. 7. 2024 | 20:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Tipsport CS Summer má za sebou skupinovou fázi, která nabídla zatím nejvíce překvapivých výsledků ze všech letošních zastávek. LAN finále vůbec poprvé obmění své složení, a to dokonce dvakrát! V závěrečném dnu totiž uspěly obě sestavy SINNERS, které míří do play-off.
Jakub „M1key“ Krausko
Jakub „M1key“ Krausko
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Oba celky šly do zápasu o všechno netradičně už v online prostředí, prohra SINNERS i Sampi.Tipsport by se rovnala velkému selhání. Lépe vstoupili do série hříšníci, kteří na Infernu působili uvolněněji a sázeli na individuální akce. Tomáš „oskar“ Šťastný byl tak ve svém živlu, zatímco jeho protějšek Tomáš „fino“ Bebjak nezačal dobře. Jeho parťáci však Sampi nakopli a na následném Ancientu dokázali trestat někdy až moc přehnanou agresivní hru soupeře. Rozhodovat o třetím postupujícím na LAN finále muselo až prostředí mapy Nuke, kde o vítězství SINNERS a konci Sampi.Tipsport rozhodl clutchem Josef „MoriiSko“ Maurenc.

Mladší sestava SINNERS vyzvala UNiTY, jež na úvod skupin rozdrtila 13:2. První mapa ale naznačila odlišné rozložení sil. UNiTY na Vertigu byli o krok napřed a s přehledem se dostali do vedení. SINNERS AC ovšem na Anubisu zachytili začátek a předváděli parádní Counter-Strike. UNiTY držel ve hře čistě Jakub „M1key“ Krausko, ale ani jeho výkon nestačil. Rozuzlení tak přinesl Ancient, kde M1key pokračoval ve své jízdě. Po 10 kolech měl už 21 fragů, přesto jeho tým musel v součtu s prodloužením odvracet celkem devět match pointů. Ten desátý už si ale SINNERS AC nenechali utéct a fanouškům hříšníků dali druhý důvod k radosti.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.